Om någon missade att Microsoft släppte Windows 8 i fredags, så tror jag någon på deras PR-avdelning gråter pumpa-frön just nu (det är ju, trots allt, Halloween snart). Det är få busskurer, billboards och tv-kanaler där Windows 8 och pekplattan Surface inte pluggats flitigt senaste veckorna.

Vi på senses.se fick känna och klämmaSamsungs Surface-prototyp (T700). Det var en ganska rejäl pekplatta, påminner mycket om det där andra märket Samsung inte vill kännas vid. Upplevelsen av Windows 8 på den var väldigt positiv – det var snabbt, effektivt och ganska intuitivt med meny-sveprörelser. Var imponerad av hur smidigt och vrålande snabb Bings kart-app är och det fanns ett riktigt trevligt multi-tasking läge där du ex kan se video och skriva e-mail samtidigt (för multitasking, kort uppmärksamhets-generationen).

Hur kommer Windows 8 fungera med hemdator och mus? Fortsätt läsa senses så får du veta. Under tiden, spana in Microsofts sköna video för releasen – visst påminner sångerskan lite om Björk?