1 dl Sweet Hot Chili Sås
2 msk Sojasås
2 msk Majonnäs
1 tsk Tapatió/Hot Sauce
2 klyftor vitlök
Salt
Peppar

2 pkt Nudlar
2 Ägg
Broccoli
Röd Paprika
Jordnötter
Ättika
Salt
Peppar
½ Rödlök
Salladsblad
Jordnötter

Gör en marinad genom att blanda 1 dl Sweet Hot Chili sås med 2 msk Soja och 2 msk majonnäs, krydda med lite salt och peppar, pressa i två klyftor vitlök och en stänk av Tapatió i en skål. Lägg i önskat antal skalade räkor och låt de marineras under tiden du steker grönsakerna och nudlarna.

Koka nudlarna i ca 3 min, lägg dem därefter i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av och woka/stek dem i olja. Häll på en klick sweet hot chili sås och lite soja och rör om. Låt nudlarna suga upp smaken och stekas torra. Lägg dem sedan i en stor gryta.

Strimla paprikan, skär löken i klyftor och stek tillsammans med broccoli-buketterna. Blanda ned alltihopa i grytan med nudlarna.

Stek räkorna tillsammans med marinaden så att de får fin färg på båda sidor.  Blanda med nudlar och grönsaker.

Foto: senses.se

Koka upp ca en halv liter vatten tillsammans med en ½ msk salt och 1 msk vinäger. Knäck två ägg i var sin kopp. Då vattnet kokar låt äggen glida ned från koppen i vattnet och koka i ca 4 min. Häll av vattnet.

Serverakrispiga salladsblad och dekorera med det pocherade ägget och hackade jordnötter.

Smaklig måltid!