Sommar är väl lika med glass?

Jag tänkte att ett smarrigt och mer nyttigt glassrecept är perfekt så här i juli månad. Det är varmt, barn blir glassugna, fruar blir glassugna, kockar blir glassugna och så vidare. Det är jättegott med glass men det är inte alltid så nyttigt med de klassiska glassarna. Därför är “nice cream” ett superbra alternativ.

Med “nice cream” menas någon typ av glass som görs på få ingredienser och är mer hälsosam än traditionell glass.

play nice cream med recept
Foto: Jessica Lycker / senses.se

Som sagt, juli månad. Sol, bad och värme. Sedan sneglade jag ut genom fönstret. Jag hajade till och en fundering om jag hamnat i en tidsloop som fått mig att hoppa över sommaren, dök upp för en stund. För säkerhets skull så kollade jag tre väder-appar i mobilen och dubbelkollade även två digitala och en analog kalender.

Redaktionen hjälpte mig föga, fick svaret att det är svinkallt och enormt mycket snö. Jag skakade på huvudet i förvirring men insåg sen att att det var “Skriet från Vildmarken” som rullade på dumburken.

Så, trots regntunga skyar och temperaturer som bara Mr Freeze skulle finna njutbart så blir det ett recept på glass.

En “nice cream” i veckans recept, denna med jordgubbar men det går att ta vilka bär som helst. Den går snabbt att göra, innehåller få ingredienser, hör till kategorin nyttiga godsaker och du behöver ingen glassmaskin, men däremot en mixer.

Och ja, det blev ett veganskt recept. Igen. So, sue me.

nice cream med smak av jordgubb
Foto: Jessica Lycker / senses.se

Ingredienser:

  • 250 gram frysta jordgubbar
  • 3 frysta mogna bananer
  • 3 deciliter sojamjölk

Tillagning:

Detta är inga konstigheter egentligen. Lägg i alla ingredienserna i en mixer och kör ihop till en jämn smet, med en tjockare konsistens. Smaka av.

Vill man kan man smaksätta med nån krydda som exempelvis kanel, vanilj eller kardemumma. Allt efter smak och tycke.

Låt den eventuellt stå i frysen i någon timme.

Servera som den är eller med exempelvis halverade vindruvor och kakaonibs (som är väldigt gott till det mesta, allt från frukostgröten, mellis-smoothien, dina “over night oats” eller till efterrättsglassen).

Serveringstips, kakaonibs och halverade vindruvor.

Tips: tänk på att när du köper vindruvor, välj alltid ekologiska, då vindruvor är en av de mest besprutade frukter som finns.

här äts det nice cream
Foto: Jessica Lycker / senses.se