Hem Mat Veckans Recept: Stekt kyckling med supergod potatis och vitlökssås

Veckans Recept: Stekt kyckling med supergod potatis och vitlökssås

av senses.se

Foto: senses.se

3 stora  potatisar
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
majonnäs
olja
salt
peppar
sallad

Skala potatisen och använd därefter potatisskalaren till att skiva tunna potatisskivor. Lägg dem i en bunke och blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Hetta upp ordentligt med olja i en stekpanna. Lägg försiktigt i potatisskivorna och stek tills de fått fin färgbåda sidor. Ta upp med stekspade (gärna hålad och i rostfritt stål om möjligt) lägg i en form och salta och peppra.

Stek de upptinade/färska kycklingfiléerna i rikligt med margarin, ett par minuter på varje sida så att de får fin stekyta. Salta och peppra. Skär lite i kycklingen för att se att den är genomstekt.

Skala och pressa 2 vitlöksklyftor i en skål. Blanda med  1 ½  dl majonnäs , salta och peppra.

Servera kyckling, potatis och vitlökssås på en bädd av sallad!

Voilá!

Missa inte detta

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.