Hem Mat Veckans recept: Kyckling med curryris
kyckling curry

Veckans recept: Kyckling med curryris

av Christin Magdu

Denna vecka lagar vi Kyckling med Curryris á la CM

Du behöver:
2 kycklingbröst-filéer
3 msk Curry (1 till kokvattnet, 2 till dressingen)
1 msk Olivolja
2 msk Tapatio/Hot Sauce
1 msk Sojasås
2 tsk pressad citron
3 msk smält smör
1/2 dl Cremé Fraiche
3 msk Majonnäs
salt
svartpeppar

Koka upp riset. Häll i 1 msk curry och lite olivolja i kokvattnet och rör om

Blanda ihop en marinad genom att ta ca 2 msk Tapatio/Hot sauce, 1 msk sojasås, 2 tsk pressad citron, 3 msk smält smör, lite salt och svartpeppar i en bunke. Ta upptinade/färska kycklingfileér och lägg dem i marinaden under tiden som riset kokar

Stek kycklingen på medelhög värme i en klick margarin och häll resten av marinaden över kycklingen i stekpannan, vänd filéerna efter några minuter och stek tills kycklingen är genomstekt och fått fin färg.

Rör ihop en dressing av 1/2 dl creme fraiche, 3 msk majonnäs, salt och curry efter smak och dekorera gärna med sallad och röd paprika

 Enjoy!

kyckling curry

Missa inte detta

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.