Gatuköket, en svensk institution, firar en av de populäraste hamburgarnas bemärkelsedag.

Alla är inte gamla nog att minnas, men på 80-talet i små- och mellanstora städer i Sverige så var hamburgare lite av ett event när man skulle gå ut och äta. De multinationella kedjorna fanns då bara i storstäderna och det lokala gatuköket var plejset att hänga kring och äta nattamat med gänget. Mer ofta än sällan var dessa gatukök Sibylla-restauranger.

Otroligt, men sant, så har det gått 40 år sen dess och hamburgaren Super Star firar nu att den varit mest poppis på menyn i fyra decennier. Och det finns något … speciellt i enkelheten av en 150 grams hamburgare med klassiska tillbehör som sallad, lök, hamburgerdressing och bostongurka. Enkelt, utan fancy krusiduller som tryffel och brioche, men ändå så gott när det görs färskt, á la minute.

Kuriosa för racingfans: racerförarna Reine Wisell och Ulf Granberg var ambassadörer för Super Star när dom tävlade i Tretorn Camaro Cup Super Star Show och placerade sig, enligt sägnen, högt både 1978 och 1980.

Om du laddar ned Sibyllas app kan få få en Super Star nu för 39 kr istället för 64 kr. Du hittar appen på App Store respektive Google Play.

super star meal 39 kr

Detta inlägg är en annons från Sibylla, men texten är vår.