Fotbolls-VM – världens största idrottshändelse – närmar sig med stormsteg och den 14 juni drar fotbollsfesten igång i Ryssland. Första matchen visas i SVT kl 17.00 och står mellan värdnationen Ryssland och Saudiarabien.

Sverige har kvalat in (på håret) i år och vår grupp (F) består av Sydkorea, Mexiko och Tyskland. Surkålsörplarna är regerande världsmästare och alltid favoriter att vinna varje turnering de är med i, men Sverige har ju spelat lika mot dom på bortaplan (4-4, en legendarisk kväll) och slår ofta bra ur underläge. Så även om vi inte är favoriter att gå vidare från gruppen så är det verkligen ingen omöjlighet att kryssa mot två och vinna mot en (vilket brukar räcka). Klart är också nu att vår stora fixstjärna, Zlatan Ibrahimovic, inte deltar i truppen (vilket var tämligen solklart att han inte skulle göra så fort det avslöjades att han äger ett spelbolag och då är förbjuden att delta enligt FIFAs anti-korruptionsregler).

Dagar då Sverige spelar är 18 juni 14.00 (mot Sydkorea), 23 juni 20.00 (mot Tyskland) och 27 juni 16.00 (mot Mexiko). Vi drar på oss landslagströjorna och hejar på – allt att vinna, inget att förlora!

Här är länken för dig som vill ha koll på spelschema fotbolls vm 2018, tider och kanaler (den goda nyheten är att cirka hälften av matcherna visas på SVT, resten med reklam i TV4 eller utan reklam och med bättre bild på CMore).