Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Test: HyperX Pulsefire Dart – trådlös frihet
HyperX Pulsefire Dart senses recension Silver

Test: HyperX Pulsefire Dart – trådlös frihet

av Lars Sköld

I samband med testet av HyperX Alloy Origins så fick vi även chansen att testa HyperX första, trådlösa spelmus vid namn Pulsefire Dart och den trådlösa laddaren ChargePlay Base, som båda är certifierade för Qi-laddning.

Pulsefire Dart och trådlös laddare ChargePlay Base
Pulsefire Dart med Qi-laddaren ChargePlay Base. Foto: senses.se

Trådlös laddning är något som flera företag erbjuder numera, men tyvärr låser de flesta in dig som konsument i deras egna system, vilket ofta innebär att man inte kan inte utnyttja tredjeparts laddare.

Här köper du HyperX Pulsefire Dart till bäst pris och stöder samtidigt senses.se.

HyperX har som sagt uppmärksammat denna trend och lanserar därmed bland annat Pulsefire Dart och ChargePlay Base, varav den senare är kompatibel med flera enheter, exempelvis iPhone och därmed kan ladda två Qi-aktiverade enheter samtidigt med en effekt på 10 watt per laddningsyta.

En simpel, men effektivt egenskap är att ChargePlay Base lyser rött när den laddar produkten på plattan, så man slipper ständigt kolla av om den faktiskt laddar (ett problem vi haft med tidigare Qi-plattor).

Nog om trådlösa laddningen – berätta mer om Pulsefire Dart-musen

Pulsefire Dart RGB wireless
Foto: senses.se

Det första vi lägger märke till när vi tar upp musen är hur skönt den ligger i handen, både i min men även i Liams 10-åriga hand.

Pulsefire Dart är ergonomiskt utformad för både så kallas palm (att man lägger hela musen i handen) och claw-grepp (hålla musen som en klo) – men vi föredrar palmgreppet. Båda sidorna av musen har även väldigt skönt sidogrepp i någon slags läderimitation.

Batteritiden på 50 timmar på en laddning finns det inget att klaga på och vi upplevde att detta verkade stämma överens med verkligheten.

I själva musen finns en Pixart 3389-sensor för hög precision och DPI-inställningar upp till 16 000 DPI. Här är svårt att hitta fel – det var länge sedan jag kände mig så bra på Apex!

Totalt sett har musen sex programmerbara knappar och här finns ett av våra få klagomål, på just själva scroll-hjulet som helt enkelt inte känns lika bra som resten av musen när det gäller kvalitén.

NGENUNITY 

Ngenuity för att styra Pulsefire Dart-musen

Programvaran NGENUNITY – som liknar lösningar som SteelSeries Engine 3 och även används för HyperX Alloy Origins inställningar – blir även grunden för Pulsefire Dart. Här får man en bra överblick över batteritiden, men kan även anpassa RGB-belysningen efter smak och önskemål.

Sammanfattningsvis så gillar vi Pulsefire Dart, prismässigt så hamnar den helt OK mot konkurrenterna och det är ett stort plus att man har valt Qi-laddning som standard för ChargePlay Base (något annat hade varit märkligt, även IKEA kör ju Qi på sina produkter). Prestandamässigt så håller allt verkligen måttet och det blir ännu en fjäder i hatten för gänget på HyperX.

Köp Pulsefire Dart och ChargePlay till bra pris här och stöd senses.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.