Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Test: HyperX Alloy Origins
hyperx alloy origins test senses.se Guld

Test: HyperX Alloy Origins

av Lars Sköld

Innan vi börjar denna recension så skulle vi vilja introducera oss, då vi är helt nya recensenter på senses.se: Recensionen är skriven av både Lars Sköld, som är en 38-årig gamer och sonen Liam, som följt i sin fars fotspår och därmed blir en 10-årig gamer.

Köp HyperX Alloy Origins till bästa pris här.

HyperX Alloy Origins – den nya kungen bland mekaniska tangenbord?

HyperX Alloy Origins RGB - Foto: senses.se
HyperX RGB – Foto: senses.se

Den första produkt som vi har fått äran att recensera för eminenta sajten senses.se är är HyperXs senaste tangentbord med egna mekaniska brytare: HyperX Alloy Origins.

Oftast väljer tangentbords-tillverkare att använda mekaniska brytare från företaget Cherry, men vi börjar se fler och fler som nu väljer att utveckla sina egna brytare.

Den första tangentbordsbrytaren från HyperX är en röd, linjär, mekanisk brytare som har kortare slaglängd och klarar upp till 80 miljoner klick, vilket man kanjämföra med branchstandarden som ligger på 50 miljoner klick.

Däremot är detta inte det första vi lägger märke till när vi plockar upp tangentbordet. Istället är det tyngden i tangentbordet och kvalitetskänslan som vi direkt blir positivt överraskade av.

Installationen – lätt som en plätt

Oerhört enkel installation via en USB-till-USB-C-kabel, som man kan ta bort från tangentbordet om man till exempel behöver byta den för att den går sönder. Däremot så kändes även kabeln väldigt hållbar. När tangentbordet startas upp så lyser RGB-lamporna och man har fem lika ljusstyrkor för att förbättra spelandet beroende på tidpunkt på dygnet.

Alla inställningar sköts via mjukvaran NGENUITY som gör det möjligt att anpassa belysning och makron, inklusive ljuseffekter för varje tangent.

ngenuiity
HyperX egen programvara NGENUITY. Foto: senses.se

Men hur känns tangentbordet?

Så till det viktigaste: hur är det att spela på tangentbordet? Kortfattat; riktigt bra. Efter att ha spelat primärt Apex och Fortnite under en vecka så är både jag och Liam väldigt nöjda.

De nya, röda brytarna känns otroligt bra när vi spelar och responsen är grym. Det tog en litet tag att vänja sig vid att tangentbordet är mer kompakt än tidigare modeller vi haft, men nu är det faktiskt svårt att tänka sig att köra med ett större tangentbord.

Och om man vill göra mer än att spela?

När det gäller vanligt kontorsarbete så fick frun i familjen ställa upp en vecka och använda den på dagtid – och hon älskade även hon tangentbordet. Den snabba responsen gjorde att hon aldrig skrivit fortare och skönare och det enda klagomålet var att tangentbordet låter lite mer än en vanligt tangentbord. Något som vi inte tänkte på – men som kom upp vid kontorsarbetet – var att man enkelt kan ställa in tangentbordet i tre olika höjder.

Foto: HyperX

Men något finns det väl som inte är bra med Alloy Origins?

Finns det några nackdelar då? Vi har tänkt länge och det som man kan sakna är dedikerade media-kontroller och att vissa nog kan uppleva priset som något högt. Men om man ser till vad man får för pengarna är tangentbordet bra prissatt mot konkurrenterna.

Sugen på HyperX Alloy Origins? Köp det här till bäst pris och stöd samtidigt senses

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.