Hem Mat Veckans recept: Oxfilé med knaperstekt potatis

Veckans recept: Oxfilé med knaperstekt potatis

av senses.se

Foto: senses.se

2 st oxfiléer
3 potatisar
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
4 st vitlöksklyftor
salt
peppar
smör

Ta ut 2 st oxfilé-bitar ur kylen en halvtimme innan de ska stekas så att de hinner blir rumstempererade. Torka av dem med hushållspapper och krydda med salt och svartpeppar på båda sidor. Lägg rikligt med smör i en stekpanna och låt det smälta. Lägg köttet i stekpannan och stek på hög värme tills köttsaften blir synlig på den råa sidan (ca 2 -2 ½ min) då är det dags att vända och steka andra sidan lika länge. Skär lite försiktigt i köttet för att undersöka om det fått en fin, ljusrosa färg (tänk på att köttet eftersteks så stek inte för länge).

Skala potatisen och använd därefter potatisskalaren till att hyvla tunna skivor. Hetta upp ordentligt med olja i en stekpanna, lägg i potatisen och låt steka tills de fått gyllenbrun färg.

Pressa ned vitlöksklyftorna i 2 dl creme fraiche och 1 dl majonnäs, peppra, salta och rör om.

Servera gärna med salta gurkor och valfri sallad.

Smaklig måltid!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.