Hem Humor Bästa nya TV-serier 2012/2013 – del 2

Bästa nya TV-serier 2012/2013 – del 2

av senses.se

UPPDATERAD med status för varje serie samt premiärer för våren 2013.

CBS – Kanalen som ägs av Warner Bros-koncernen och skämtsamt sägs ”lösa ett mord i varje avsnitt” har redan en massa hits såsom alla CSI-serierna, Big Bang Theory och Two and a Half Men. Och deras höst-schema ser ut att kunna stärka kanalen ytterliggare, då de har flera av höstens mest intressanta piloter (denna artikel uppdateras snart med piloterna för 2013 också):

*** – Heta (presenterade i ordningen de har premiär)

PARTNERS – från skaparna av Will & Grace, äkta paret David Kohan och Max Mutchnik, kommer en komedi om två killar – en gay, en straight, men med en bromance av rang (lite som Will & Grace alltså. Fast utan Grace då). Bra flyt, sköna karaktärer, härlig judisk humor och riktigt bra spel av Michael Urie gör detta till en av höstens allra roligaste komedier (lägg märke till Brandon Routh från Superman Returns som Michael Urie’s pojkvän. Alla vill ha med någon som har film-meriter på TV nuförtiden) (Premiär 24:e september) (Status: Läggs ned efter första säsongen, vi gillade den, men tydligen inte tillräckligt många andra i publiken.)

VEGAS – En i årets rad av filmstjärnor som går till TV, Dennis Quaid, är som klippt och skuren för rollen som den tuffa cowboyen som driver sin ranch i 60-talets Las Vegas och kallas in som sheriff i stan. Flankad av Carrie-Ann Moss (Trinity från Matrix-filmerna) och The Shields Michael Chiklis som tung maffia-boss så är detta en riktigt cool, välspelad och påkostad serie som löser ett mord per avsnitt men ändå har en tydlig, röd tråd man kan se utveckla sig under säsongen (inte minst politiskt). Ett måste. (Premiär 25:e september) (Status: Fått helsäsongsorder, bra tittarsiffror, men det räckte inte för en säsong 2 och därmed läggs serien ned maj 2013)

ELEMENTARY – Japp, det är ännu en Sherlock Holmes-serie (”elementärt min käre Watson, figuren är ju numera public domain”). Men – hooken – en modern Holmes, i egenskap av missbrukande britt (Jonny Lee Miller, som äntligen får prata med sin naturliga accent) under återhämnting i New York, får en Dr Watson som nykterhets-övervakare (här spelad av Lucy Liu). Högt tempo, spännande och väldigt, väldigt kreativt i sin fyndighet. Miller spelar utsökt den geniale och trasige Sherlock Holmes och Lucy Liu gör nog sina bästa rolltolkning någonsin. (Premiär 25:e september) (Status: En av de stora vinnarna! Fått helsäsongsorder efter starka tittarsiffror, och blir första amerikanska serie att börja filma säsong 2 i ett annat land – nämligen England (London))

** – Ljummet

MADE IN JERSEY – för dig som känner att du inte fått nog av italo-amerikanska stereotyper i MTVs Jersey Shore (vars deltagare är från Staten Island egentligen, men whatever) så kommer här ett rättegångs-drama med humoristiska undertoner. Charmiga nykomlingen Jessica Blank spelar Deb Garretti, den första i en stor familj guidos som gått högskola och blivit mode-intresserad advokat och löser fall med sin icke-ortodoxa syn på saker. Tonen är svår-pejlad, för att vara komedi är det inte särskilt roligt och det är svårt att ta på allvar som drama då allt är uppenbart skruvat och ansträngt. Kanske riktat till en yngre, mode-intresserad publik som vill ha ”tv-mord light” på menyn? Inte uselt, men oengagerande och drunknar i alla mycket bättre serier som går upp i höst. (Premiär 28:e september) (Status: Första tv-serien som lades ned hösten 2012, gick endast 3 avsnitt)

* – Kallt

Golden Boy – CBS har bara en premiär under 2013 och de får hoppas att deras höst-serier bär dem, för Golden Boy är tyvärr ingen guldklimp. Denna lätt såpiga historia om en annorlunda, kallhamrad snut som gör raketkarriär upp till politisk nivå känns hafsigt berättad, osammahängande och föga trovärdig. Suveräne Chi McBride från lika suveräna Boston Public ger en liten ljusglimt åt en mediokert författad dussinserie. Pass. (Premiär 26:e februari) (Status: Nedlagd maj 2013)

Missade du Del 1 (ABC)?

Spana in Del 3 (CW)!

Och glöm inte Del 4 (NBC)!

Och avsluta med Del 5 (FOX)!

Missa inga nyheter om dina favorit-serier, följ oss på Twitter och ta del av (nästan) dagliga uppdateringar!

Missa inte detta

1 kommentar

admin maj 10, 2013 - 19:35

Idag: CBS lägger ned VEGAS, CSI:NY, GOLDEN BOY och RULES OF ENGAGEMENT.

Svara

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.