Hem Teknik / PrylarBild Panasonic visar upp 2023 års tv-modeller i Berlin
TX-65MZ1500E_B_T1506_F1507_N1508_X1509_C1506_left-slant_KV

Panasonic visar upp 2023 års tv-modeller i Berlin

av senses.se

På den anrika filmstudion UFA i Berlin – där filmklassiker som Cabaret och Marlene Dietrichs Blå Ängel spelats in – så visade Panasonic upp sina tv-modeller för 2023 och passade på att också avslöja några nya samarbeten.

Två av dessa är att man knyter fler filmrelaterade proffs till sig, dels i form av svenska SF Studios som använt företagets skärmar på inspelningen av kommande, svenska storfilmen Avgrunden. Producenten Joakim Hansson, som bland annat har Johan Falk-filmerna och Jägarna på sitt CV, äntrade scenen och visade upp en pinfärsk trailer av filmen, som har premiär i november och regisseras av Richard Holm (Gåsmamman, Johan Falk). Jodie Davidson, från Picture Shop, är colorist och har produktioner som Amazons Wheel of Time och vackra Jupiter Ascending bland sina credits. Likt svenska gänget på Nordic United hade hon bara lovord att strö över Panasonics skärmar för professionellt filmarbete och grading där kunden (producenten och regi oftast) kan se exakt resultat även på fjärrlänk. Sida vid sida med film så satsar man också på Gaming, något redan JZ1500 visade upp god ambition inom och man meddelade att man numera är Activisions europeiska partner för aktuella Diablo IV, som verkligen såg fantastiskt ut i True Game Mode-läget, som vi kommer att testa ingående längre fram.

65″ MX800. Foto: Panasonic

Nytt på tv-fronten är miniLED-modellerna MX940 och MX950. Dessa har local dimming och är tänkta att erbjuda ett alternativ för de som vill ha den senaste tekniken men inte har budget eller behov av OLED. MX950 och MX940 är utrustade med den identiska ”HCX Pro AI”-processorn som finns i OLED-varianterna, samt två HDMI 2.1-ingångar som stöder 4K120, VRR och AMD FreeSync. Dessutom erbjuder de kompatibilitet med Dolby Vision IQ och HDR10+ Adaptive, samt den nyskapande adaptiva Filmmaker Mode som anpassar sig efter din tittaromgivning.

MX800, 710 och 700 är mid-rangemodeller utan local dimmig men med smart-tv-del från Google TV (vissa regioner får Amazons Fire TV, men för oss i Sverige dröjer det lite längre innan OS:et landar här). Panasonics egna MyHomeScreen 8.0 får i år stöd för funktionsvarierade användare som har nedsatt syn och/eller hörsel.

MZ1500 Foto: Panasonic

Men mest spännande var såklart top-of-the-line-modellerna inom OLED-segmentet, som i år blir tre distinkta steg. MZ980 är instegsmodellen med enklare OLED-panel, MZ1500 får Master OLED och blir i år utrustad med Dolby Atmos-högtalare och flaggskeppet MZ2000 får den nyaste Master OLED-panelen (MLA) och pressar upp till 50% mer ljusstyrka mot förra årets värsting LZ2000. En 77″-modell kommer även i år och var superläcker, men denna får återigen inte den vassaste (MLA)-panelen.

Det kommer att bli en spännande höst och vi på senses kommer givetvis att testa och ge er full genomgång av värsting-modellen MZ2000 senare i år.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.