Hem Humor Nya tv-serier hösten 2012 våren 2013 – här är de bästa du inte får missa (del 1)

Nya tv-serier hösten 2012 våren 2013 – här är de bästa du inte får missa (del 1)

av senses.se

Uppdaterad – Nu med status på varje serie (vilka som läggs ned, vilka som fortsätter etc) samt alla premiärdatum våren 2013.

Hösten är inte bara tiden på året när vädret blir (ännu) sämre och arbete/skolan börjar igen. Det är också tiden då nya TV-säsongen drar igång. Förra året hade vi hela 44 nya serier, i år har den siffran sjunkit till runt 30.

Under de närmaste dagarnasenses.se kommer vi ge er läsare en genomgång av tv-serier som kommer i höst och fram till våren 2013 på amerikanska kanaler och som är värda att hålla utkik efter på svenska (eller, för er som har möjlighet, via amerikanska IP:n, streama på nätet via respektive kanals website). Vi kommer att dela upp denna artikel-serie i fem delar och posta en om dagen, för varje respektive kanal (network). Betyg kommer att sättas enligt följande: *** – Het, missa inte. ** – Ljummen, kanske kan bli något under säsongen * – Kall, håll inte andan. Alla intryck är baserade på första avsnittet av varje serie (den så kallade ”piloten”) och premiärdatum kan komma att ändras eller utgå helt. Kom också ihåg att piloter kan klippas om och ändras inför visning (av olika skäl) så detta är alltså mer första-intryck än regelrätta recensioner.

OK, då kör vi och börjar i bokstavsordning med ABC (som ägs av Disney), tv-kanalen med stark familje- och kvinnoprofil och hits såsom Revenge och Once Upon A Time.

*** Hett

LAST RESORT – På atom-ubåten USS Colorado befinner sig 150 amerikanska sjömän och inväntar order från högre ort. När en oväntad order, från en sekundär kanal, kommer in att förinta Pakistan med kärnvapen, ifrågasätter teamet legitimiteten av den. Resultatet blir att ubåten attackeras av ett amerikanskt fartyg och tvingas fly till en ö i Stilla Havet där de sätter upp en motståndsrörelse.

Spännande, tät och lite edgy att köra under ett valår i USA. Med namn som Robert Patrick (Terminator 2) och Scott Speedman (Underworld) så kommer detta bli spännande att följa, även om jag undrar hur serien kommer stå sig över mer än en 22-avsnitts-säsong? (Premiär 27:e september) (Status: Läggs ned efter första säsongen, ABC var förmodligen fel kanal för en serie som denna)

ZERO HOURKonspirationer, nazister, 12 ”nya apostlar” och 12 klockor, hemligt broderskap och någon slags icke-mänsklig livsform. Och Micke Nyqvist som terrorist med sin karaktäristiska engelska. Jag vill se mer. (Premiär 14:e februari) (Status: Detta var för avancerat för ABC:s tittare, serien läggs ned efter bara två avsnitt)

666 PARK AVENUE – Serien med höstens coolaste titel är som en tv-serieversion av Djävulens Advokat och Rosemary’s Baby. Grymt pilot-manus och kuslig stämning, men hur läskigt kan det egentligen få bli på ABC? (kuriosa: Svenske skådisen Christian Magdu provfilmade för en av huvudrollerna i serien, författaren Brian) (Premiär 30:e september) (Status: Efter en ljummen start så tog det aldrig riktig fart, 666 Park Ave läggs ned efter första säsongen – just när den blev som mest spännande…)

NASHVILLE – Connie Britton (American Horror Story) är den åldrande country-stjärnan på väg ut och Hayden Panettiere (Heroes) är den yngre, kaxiga på väg in. På plus-sidan är det dynamiskt med bra sång i en serie och vi gillar faktiskt country. Dramat är ett aktuellt ämne, på minussidan vet jag inte om just country-musik kommer att funka jättebra i hela världen? (Premiär 10:e oktober) (Status: En av höstens stora vinnare, får en andra säsong)

** – Ljummet

HOW TO LIVE WITH YOU PARENTS (FOR THE REST OF YOUR LIFE) – Känns lite som 80-tals retro-humor med Brad Garret från Alla Älskar Raymond. Småkul med skratt här och där, kan kanske få upp ångan lite framöver (Premiär 3:e april 2013) (Status: Nedlagd maj 2013.)

RED WIDOW – Radha Mitchell är kvinnan som tvingas ta över när hennes man blir skjuten av sina skumma arbetskumpaner. Internationell agent-thriller-drama med såpa-vibbar från manusförfattaren till Twilight-filmenra (får vi se agenter som glimmar tro?) (Premiär 3:e mars 2013) (Status: Nedlagd maj 2013)

* – Kallt

FAMILY TOOLSSonen-tar-över-bil-firman-från-farsan-sit com. Med sköna JK Simmons i en av huvudrollerna, annars är det inte mycket annat som talar för den här ganska generiska komedin. JKs insats har potentialen att bumpa upp denna ett steg framöver, eventuellt. (Premiär 1:a maj 2013) (Status: Nedlagd efter bara ett par visade avsnitt. Lägst betygsatta ABC-komedin någonsin.)

MALIBU COUNTRYBönderna från landet flyttar till storstan (läs: LA). Lyckas pricka in majoriteten av fördomar om bonnläppar från amerikanska södern och fjollor i liberala LA. Särskilt mycket roligare än trailern blev det inte. (Premiär 2:a november) (Status: Nedlagd maj 2013)

MISTRESSES – En åldrande Alyssa Milano med sällskap, spelar kvinnor som lever som älskarinnor åt diverse män, baserad på den brittiska tv-förlagan med samma namn. Ytlig, ointressant och helt fel på ABC, där inget kan och får visas som kan lyfta premissen (kanske något för Cinemax?). (Premiär 3:e juni 2013, klar för andra säsong 2014)

THE NEIGHBORS – Det roligaste med den här ”komedin” är att den är så hysteriskt usel att man inte kan fatta att en stor tv-kanal kan stå bakom – och dessutom ens fundera på att SÄNDA detta studentikosa lokal-tv-dravel. Om ett gäng gröna utomjordingar som flyttar in i ett kvarter och får en enda mänsklig familj som grannar. Äta tidningar och gråta genom öronen är bara några av de ”tokroliga inslagen” man hoppas fylla en hel TV-SERIE med… Stark kandidat för årets första, nedlagda serie. (Premiär 26:e september) (Status: Har, otroligt nog, fått helsäsongsorder. Och i maj 2013 beställde ABC ytterliggare en säsong. Men efter säsong 2 lades serien ned.)

Läs vidaredel 2 (CBS), del 3 (CW), del 4 (NBC), del 5 (FOX)

Missa inga nyheter om dina favorit-serier, följ oss på Twitter och ta del av dagliga uppdateringar!

Missa inte detta

1 kommentar

admin maj 10, 2013 - 19:38

Det är otroligt men THE NEIGHBORS får alltså en ny säsong av ABC, men inte HAPPY ENDINGS (som ev går till USA Network), HOW TO LIVE WITH YOUR PARENTS (FOR THE REST OF YOUR LIFE), RED WIDOW och MALIBU COUNTRY.

Svara

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.