Hem Inspiration Mark Cuban: Så når du framgång
Marc Cuban

Mark Cuban: Så når du framgång

av Christin Magdu

Jag träffade Mark Cuban när han gästade Jeff Probst Show förra året i Los Angeles. Han berättade om sitt liv och sina drivkrafter och det var inspirerande att möta en så energisk och kraftfull personlighet. Det var tydligt att han älskade sitt liv.

Cuban växte upp i förorten Mount Lebanon i Pittsburgh, Pennsylvania och började redan som tonåring att sälja soppåsar för att ha råd med dyra basketskor. Han berättade hur han redan där och då upptäckte kraften i att sälja och att han fick idéer kring hur han skulle gå till väga för att sälja så många påsar som möjligt.

I dag är han en av världens mest framgångsrika affärsmän och ägare till en rad stora företag såsom NBA’s Dallas Mavericks, Landmark Theatres, Magnolia Pictures. Han är även känd för sin medverkan som investerare i programmet ”Shark Tank” samt har skrivit boken ”How to Win at the Sport of Buisness”.

Marc Cuban

Foto: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)]

Här kommer några av hans tips:

  • I affärer så är du alltid och ofrånkomligen en säljare. För att bli den bästa säljaren måste du sätta dig in i den andra personens situation. Sälj inte din produkt. Lös deras problem.
  • Klienter och kunder vill se att du har andra kunder. När Mark startade sitt första företag MicroSolutions så arbetade han gratis för sin första kund. Han kallade det ”No money down approach to start a business.”
  • Alla har viljan att vinna men det är bara dem som har viljan att göra förarbetet som lyckas.
  • Det enda vi kan ha kontroll över är vår egen prestation. Lägg den tid som krävs för att bli expert inom det du vill jobba med. Det kommer ge dig en stor fördel eftersom de flesta människor inte gör detta.
  • Fastna inte i att utvärdera hur många timmar du har jobbat. Döm din framgång utifrån dina mål och de resultat du åstadkommer. Hårt arbete är en nödvändighet men fokusera på vad du får gjort. Vad behöver du göra för att din kund ska bli nöjd? För att få in nästa kund? För att expandera din kundkrets?
  • Affärer varar i åratal. Det slutliga värdet av en affär mäts i den totala affärsrelationen och avgörs inte av hur mycket du pressas i en enskild affärsuppgörelse.
  • Skönheten i att lyckas, oavsett om det handlar om att hitta din drömtjej, ditt drömjobb eller ekonomisk framgång, är att det spelar ingen roll hur många gånger du misslyckas, du behöver bara ha rätt en enda gång.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.