Hem SpelPlaystation 4 / PS4 Test: Hori Onyx Wireless Controller (PS4)
hori onyx

Test: Hori Onyx Wireless Controller (PS4)

av senses.se

(Kolla video-recensionen av Hori Onyx Wireless Controller ovan!)

Vi har testat ett flertal, licensierade produkter från japanska Hori och gillat det mesta ifrån dom, så här långt. Hori Onyx Wireless Controller är en trådlös kontroller till PS4, som är tänkt att erbjuda alternativ till Sonys egen Dual Shock. Men vad erbjuder Onyx egentligen utöver standardkontrollern till PS4, särskilt med tanke på den högre prislappen?

hori onyx recension

Det pågår någon slags evig debatt på nätforum om vilken gamepad till konsoler som egentligen är bäst. Svaret tror vi har mycket med vana att göra, men kan konstatera att då vi spelar flera timmar om dagen på alla format här på senses-kontoret så är både Sonys Dual Shock 4 och Xbox Controller S två grymt bra kontrollers. Hori tänkte till och erbjuder nu PS4-spelare möjligheten att inte behöva välja mellan dessa två, då Onyx i princip är en kopia av Controller S på Xbox. Fast på PS4 då. Men bara nästan. Handtagen är något fetare och något kortare, vilket inte alls blir lika skönt eller ergonomiskt grepp som på Controller S och kommer att funka bättre för mindre händer än för stora labbar (insert: skämt om att japaner har små händer). Man skulle också kunna hävda att Onyx är en snarlik kopia på Switchens Controller Pro eller SteelSeries suveräna iOS-kontroller Nimbus.

Installationen görs via PS4:ans bluetooth-meny och är ganska simpel och rättfram; har du väl parat ihop kontrollern med maskinen en gång ska du inte behöva göra det igen. Trådlöst är mumma, på alla vis och batteritiden är helt OK (liknande den på Dual Shock 4). Onyx är en lättvikts kontroller – faktiskt lite för lätt. Känslan infinner sig inte riktigt och knapparna känns något stumma för vår smak, vilket visar sig i form av en seghet som lämpar sig dåligt för spel där avtryckarna används ofta (till exempel FPS eller nya God of War). En ergonomisk smaksak som många belackare av Dual Shock 4 klagar på är placeringen av de analoga spakarna (symmetriskt, på samma rad). Onyx härmar Xbox, som sagt, och placerar sina spakar asymmetriskt, men med vikten och den lite förkrympta storleken blir det ändå att den inte ligger lika bra i handen.

hori onyx recension

Till skillnad från Horis Mini Wired Gamepad har Onyx en touch pad, som dock är mindre till ytan än Dual Shock 4 och saknar ljussensor, vilket gör att du inte kan använda den till exempelvis Playstation VR eller Eye-kompatibla spel. Vidare saknar vi – återigen – hörlursuttag och högtalare (där det förstnämnda är mycket värre än det sistnämnda). Varför vägrar ni konsekvent hörlursuttag, Hori?

När man samlar ihop alla intryck så står sig Onyx tyvärr slätt mot Dual Shock 4 (v2). Samtidigt är prislappen på Onyx rejält mycket högre (ca 750 kr vid testtillfället) och det är en helt omotiverad prisskillnad mot Sonys kontroller på ca 500 kr, vilket också är ungefär vad du kan få en Xbox One Controller S-kontroller för idag. Så förutom användare som vill betala en extra slant för att få en kontroller som någorlunda liknar Controller S – fast på PS4 – och inte bryr sig om hörlursuttag och FPS-spel så kanske Hori Onyx kan vara ett alternativ. För alla andra är det högst tveksamt, även om du hittar den på rea till samma pris som Dual Shock 4. Den gör helt enkelt inte något bättre.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.