Hem SpelPC Recension: Tiny Tina’s Wonderlands

Recension: Tiny Tina’s Wonderlands

av Henric Brandt

Den helt underbara och skruvade Borderlands-spelserien såg dagens ljus första gången 2009 och därefter har det dykt upp tre uppföljare i huvud-spelserien. Utöver dessa har det även dykt upp en del spin-offer, bland annat TellTales episodiska Tales from the Borderlands, som utspelar sig i samma värld men med en helt annan spelmekanik. Dagens recension; Tiny Tina’s Wonderlands utspelar sig också i samma värld, men har en lite annorlunda premiss.

Foto: ©2022 - 2K Games - Tiny Tinas Wonderlands - Firedragon!
Foto: ©2022 – 2K Games

Tiny Tina har samlat sina vänner för att spela rollspel och du är inbjuden. Skapa din avatar och häng med på galna äventyr. Högt och lågt blandas, humorn är lika skruvad som vanligt och precis allt kan hända i Tiny Tina’s Wonderlands.

Foto: ©2022 - 2K Games - Tiny Tinas Wonderlands - Evil nemesis
Foto: ©2022 – 2K Games

Karaktären Tiny Tina kanske vissa av er känner igen? Hon dök för första gången upp i Borderlands 2, som släpptes för ganska exakt tio år sen. Efter det har hon varit med som en icke-spelbar (NPC) figur i de andra uppföljarna. Hon är en rätt labil och våldsam trettonåring, som nu håller i en rollspels-session med sina vänner. Så Tiny Tina’s Wonderlands utspelar sig i sanna meta-andra i spelvärlden inom spelvärlden, vilket leder till att precis allt kan hända. Och händer.

Foto: ©2022 - 2K Games - Tiny Tinas Wonderlands - Skeletons attack
Foto: ©2022 – 2K Games

Vi snackar återigen FPS och den sköna spelmekaniken samt kontrollerna från Borderlands känns igen. Även sättet du uppgraderar dina vapen och karaktär är liknande. Miljöerna och fienden är största skillnaderna mot Borderlands; de karga ökenplaneterna är utbytta mot grönska och medeltida byar. Fienden är skelett och andra fantasy-figurer.

Foto: ©2022 - 2K Games - Tiny Tinas Wonderlands - Evil Lair.
Foto: ©2022 – 2K Games

Problemet för mig med Tiny Tina’s Wonderlands är primärt två saker. För det första; då spelet är ett spel inuti spelet så finns det liksom ingen känsla av att du måste eller behöver lösa uppdragen. För det är ju inte ”på riktigt”, hur konstigt det än låter. Det finns liksom inget att förlora. Det andra som gnager i mig är att spelet lanseras som ett helt nytt spel, till fullpris, men för mig känns detta mer som en väldigt stor DLC-expansion. Det är ju inte mycket som skiljer det här spelet från de andra Borderlands-spelen, förutom då möjligen miljön och karaktärerna.

Sammanfattningsvis så är Tiny Tina’s Wonderlands kul och underhållande, men vissa saker stör mig, vilket drar ned betyget ”bra spel”. Men räcker inte till en regelrätt rekommendation.

2K Games skickade recensionskod av detta spel. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.