Hem SpelPC Recension: Tales from the Borderlands
Silver

Recension: Tales from the Borderlands

av Henric Brandt

Numera nedlagda Telltale Games utvecklade en rad uppskattade äventyrsspel genom åren. Personligen älskade jag verkligen deras The Walking Dead: The Definite Edition – som på många sätt var bättre än TV-serien.

Tales From The Borderlands - Telltale Games - 2K - Gearbox Software - Pressbild Copyright 2021 - Hologram.
Pressbild: 2K

Vi har recenserat flera delar av Borderlands-serien på senses.se tidigare, men Tales from the Borderlands är Telltales Games version av det hela. Och precis som vanligt har de lyckat behålla stämningen och känslan från grundmaterialet, sedan skapat spännande historier i den världen. (läs gärna om våra Telltale Games-recensioner i arkivet)

Tales From The Borderlands - Telltale Games - 2K - Gearbox Software - Pressbild Copyright 2021 - Talk to the hand.
Pressbild: 2K

Spelmekaniken känns igen, du har en viss tid på dig att svara och hålla konversationen vara levande. Det du säger påverkar utgången av spelet och vad olika personer tycker om dig. Det gäller att vara koncentrerad och tänka sig för innan man svarar. Sen hamnar du i en del eldstrider, men till skillnad mot att spela de klassiska Borderlands-spelen så vill du här helst undvika stridigheter så mycket som möjlig. Det gäller som sagt att hålla tungan rätt i mun, för ett enda feltryck kan verkligen betyda döden.

Tales From The Borderlands - Telltale Games - 2K - Gearbox Software - Pressbild Copyright 2021 - Robot.
Pressbild: 2K

Precis som alltid är röstskådespeleriet välregisserat och manuset är kul och behåller den galna känslan och humorn från spelen det bygger på. Tales from the Borderlands släpptes till PC redan 2014 och då dök det upp i fem episoder. Nu när spelet gör comeback på konsol får du alla episoder direkt, till en och samma kostnad.

Tales From The Borderlands - Telltale Games - 2K - Gearbox Software - Pressbild Copyright 2021 - Fist bump
Pressbild: 2K

Det enda negativa jag egentligen kan säga om Tales from the Borderlands är väl att animationerna inte alltid är så snygga och även om historien förändras beroende på dina val, så är detta ändå en ganska linjär upplevelse.

Men med det sagt så – välkommen tillbaka Tales from the Borderlands! Det blir en mycket varm rekommendation av mig.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.