Hem Spel Reklam: Så påverkar hastigheten på internet den totala spelupplevelsen
spela online

Reklam: Så påverkar hastigheten på internet den totala spelupplevelsen

av senses.se

Så vad krävs egentligen av en bra och stabil internetanslutning om man ska få en bra spelupplevelse? Och hur kan man som gamer förbättra sitt nuvarande internet utan att bli helt galen på köpet?

Dåligt internet = dålig upplevelse

En dålig internetanslutning leder till mångas problem för gamers. Uppenbarligen blir det en fördröjning i hastigheten på spelet. Det laddar och det blir svårt att genomföra de åtgärder man gärna vill. Ett dåligt internet leder också till en fördröjning när man klickar på de olika knapparna på ens mobiltelefon eller dators keyboard. Således genomförs de åtgärder man klickar sig fram till först lång tid efter att man faktiskt tryckt på knapparna. Spelar man spel med ett integrerat chattrum kan rösten fördröjas och meddelandena först bli tillgängliga för ens lagmedlemmar när det är för sent.

En dålig internetanslutning orsakar helt enkelt en dålig spelupplevelse. Det skapar onödiga frustrationer framkallade av att spelarna inte kan göra vad de önskar under spelets gång. Det leder således till att spelarna i värsta fall förlorar en spelomgång. 

Vad utmärker en bra spelupplevelse?

Med andra ord finns det ett x antal faktorer som spelar stor roll när det kommer till en dålig spelupplevelse orsakad av en dålig internetanslutning. Men vad är det då som utmärker en bra spelupplevelse? Vad som utmärker en bra spelupplevelse beror lite på vilken enhet man spelar på; men generellt sett baseras den bästa spelupplevelsen till störst del alltid på ett stabilt Internet.

Till många människors förvåning är inte det inte onlinespel som kräver det bästa bredbandet och den snabbaste internetanslutningen. Åtminstone inte om man jämför det med exempelvis film. Detta eftersom bilden på ett spel återges med hjälp av grafikkortet i ens dator eller spelkonsol. Men man bör fortfarande ha en nedladdningshastighet på åtminstone 3 Mbps. Eftersom spel är interaktiva bör man också överväga uppladdningshastigheten. Återigen bör även uppladdningshastigheten vara relativt liten, omkring 1–2 Mbps.

Något annat man bör ha koll på när det kommer till spel online är Latens/Ping. Detta mäts i millisekunder, och har man över 150ms kan det skapa fördröjningar när man spelar. Latensen på ens anslutning ska helst vara så låg som det går, där en latens under 20ms är perfekt.

Så länge ens internetanslutning uppfyller dessa krav (vilket de flesta internetanslutningar gör) kan man spela online. Om man vill ha en mer konsekvent spelupplevelse rekommenderar vi dock en något bättre anslutning. Särskilt om man spelar på professionell nivå!

spela online

Så förbättrar man sin internetanslutning

Om man har säkrat sig om att man har en internetanslutning som uppfyller de krav vi nämnt, men ändå upplever lagg när man spelar, föreslår vi att man försöker förbättrar sin internetanslutning. Om det stör en att det laggar när man spelar såklart.

Omstarta och uppdatera

Först och främst bör man omstarta sin router och sitt modem. Detta kan göra stor skillnad för ens spelupplevelse. Eftersom mycket små skillnader i latens kan göra stor skillnad i hur mycket fördröjning man upplever är det värt att börja med detta steg. Hjälper inte det rekommenderar vi att man uppdaterar sina drivrutiner. Ju mer regelbundet man uppdaterar sina drivrutiner desto bättre spelupplevelse garanteras man.

Kontrollera antalet anslutningar

Skulle det fortfarande uppstå fördröjningar när man spelar bör man kika på huruvida någon annan använder samma internetanslutning som en själv eller inte. Sitter ens syskon och streamar en film vid sidan om eller liknande kan det vara orsaken. Det finns en maximal kraft som internetanslutningen kan utstå, så man bör överväg att vänta till filmen är över innan man börjar spela.

Uppdatera bredband/mobilsurf

En dålig spelupplevelse kan även orsakas av ett generellt dåligt internet. Om man upplever problem trots att man har försökt allt vi listat ovan kan det vara värt att överväga att uppdatera ens nuvarande bredband och/eller mobilsurf. 

De som spelar på sin mobil kan med fördel vända sig till Surf.nu. Här finns det nämligen listor över Sveriges bästa abonnemang. På så sätt kan man hitta det billigaste mobilabonnemanget med den bästa surfen för att uppfylla de krav man har på en bra spelupplevelse. Innan man tecknar ett nytt abonnemang är det bra att besöka Bredbandskollen. Här hittar man en karta över hastigheten i de svenska mobilnäten. På så sätt kan man försäkra sig om att det nät man bestämmer sig för är det bästa för att få en bra spelupplevelse.

Ska man uppgradera sitt bredband finns det ett stort antal alternativ även här. Faktum är att man inte behöver en överdrivet snabb bredbandsanslutning, men vill man ha en konsekvent och grym spelupplevelse är det värt att överväga ett bättre paket. Det bästa bredbandet för spel är fiberoptiska bredband som det finns ett par olika leverantörer som erbjuder.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.