Hem Mat Recension Restaurang YOLO
Restaurang Yolo Silver

Recension Restaurang YOLO

av senses.se

UPPDATERING: Som så ofta sker i den tuffa krogbranschen så är restaurang YOLO sedemera permanent stängd.

När vi stiger in på hypade restaurangen YOLO på Djursholms torg så slås vi först över hur liten lokalen är. Om man räknar med barstolarna så får det inte plats mer än kanske 40 personer. Men det känns mysigt och genuint. På en av väggarna hänger ett gigantiskt porträtt av Greta Garbos allvarsamma ansikte och på nästa vägg finns en bokhylla som löper hela väggen upp till det höga taket.

Personalen är trevlig och välkomnande men måste dra ut ett av borden för att vi överhuvudtaget ska kunna inta våra platser invid väggen, där alla bord är fullsatta. Det är lite synd att det är så trångt men det glömmer vi snabbt när vi blir serverade supergoda, nybakade filmljölksbröd och maccaron med anklever och torkad kål. En perfekt munsbit att värma upp smaklökarna med.

maccaron
Foto: senses.se

Till förrätt beställer vi in räktacos med chili jam och syrad rättika (95kr) samt brässerad rotselleri med tryffel och kål (115kr). Smakerna är intressanta, särskilt räktacosen som till smaken påminner om räkchips och modigt blandar salt, surt, hett och sött. Det känns kreativt och ger rätten en ny och egen signatur. Ett smakmässigt lyckat koncept tycker jag medan min kollega upplevde att den söta passionsfrukten tog över lite för mycket och hade önskat mer rena smaker. Vi upplevde också att det var lite för mycket mat för att vara förrätt (fem minitacos).

yolo
Foto: Restaurang YOLO

Till huvudrätt väljer vi kalv och kalvbräss med variation på morot och västerbotten (315kr) och piggvar med kål och päron (285kr). Kalvens konsistens var utmärkt och kalvbrässen överraskade positivt med en fritering som var perfekt. Ytterfilén var åt det fetare hållet och gifte sig fantastiskt med amaronen från 2008.

Kalv
Foto: senses.se

Piggvaren låg som ett konstverk på tallriken, den var upplagd på en bädd av kål och sedan byggd på höjden. Rätten kändes snygg, fräsch och syrlig. Fisken var len i munnen och smälte fint ihop med den skummade såsen. Ett litet minus var att jag hittade flera ben i fisken alltmedan jag tuggade. Annars var portionerna genomtänkta och generösa. Mättnadskänslan hindrade oss dock från att orka efterrätt.

piggvar
Foto: senses.se

Vi lämnar restaurangen mätta och nöjda. Det är roligt att YOLO vågar satsa på nya smaker och utmana Stockholms restaurangliv, trots att det ligger lite ”off” så är det ändå värt omvägen.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.