Hem TVHBO Första intryck: Peacemaker (HBO Max)

Första intryck: Peacemaker (HBO Max)

av Henric Brandt

Regissören och manusförfattaren James Gunn har funnits på min radar ända sen jag såg filmen Slither, som han långfilms-debuterade med. Sen dess har jag sett och verkligen gillat allt som han har levererat. Förra året hade hans version av The Suicide Squad premiär och – även om det kanske inte var svårt att vara bättre än det första försöket som kom 2016 – så var Gunns version precis så flippad, rolig, våldsam och underhållande som jag hade hoppats på. I filmen så blir vi bekanta med superskurken (eller, ur hans egen synvinkel: superhjälten) Peacemaker, som vill ha fred på jorden oavsett hur många män, kvinnor eller barn han måste mörda för att uppnå sitt mål. Peacemaker spelas till perfektion av den före detta fribrottaren John Cena och det går inte att ta miste på hans komiska timing.

Väldigt snabbt efter att filmen hade haft premiär så dök nyheten upp om att Peacemaker skulle få sig en egen TV-serie och den skulle skrivas och regisseras av James Gunn. Tre avsnitt har nu släppts på HBO Max och om resten av serien håller samma kvalitet, så kommer det här helt klart bli en av årets bästa serier.

Produktionsvärdet är högt och redan i första avsnittet så får vi ett smakprov på vad som komma skall. Actionscenerna ser bra ut och humorn är precis så där James Gunn-svart som jag vill ha den. Se bara på det här underbara introt med rockmusik. Det är hur långt som helst – men jag kommer aldrig att hoppa över det för det skapar en sån lycka varje gång. Älskar bland annat detaljen precis i slutet på introt, som får mig att skratta varje gång!

Peacemaker är precis som The Suicide Squad barnförbjuden och ibland går serien till och med om förlagan. Det är blodigt, naket och galet. Det som stör mig lite – men det kan finnas en förklaring på det längre fram – är att Peacemakers karaktär är bra mycket mjukare i serien än vad han är i filmen. Han har ju i och för sig varit väldigt nära döden, så det kan ju spela in. Sen är det här verkligen en balansgång och det behövs inte ett särskilt stort snedsteg för att hela serien ska bli totalt blaj. Så med spänd förväntan inväntar jag nästa avsnitt!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.