Hem SpelPlaystation 3 / PS3 Recension: Civilization Revolution
civilization revolution

Recension: Civilization Revolution

av senses.se

I dagarna släppte Sid Meier, via 2K Games, konsolversionen av sitt mästerliga strategispel Civilization. För er som inte vet vad Civ är så rekommenderar jag Google eller Wikipedia, men i korthet är det ett turbaserat, old school strategispel där du bygger upp en civilisation från grunden till vinst (som du kan nå genom erövring, monetär överlägsenhet, rymdrace eller Förenta Nationerna). Alla civilisationer har sina för- och nackdelar och spelet har en mängd svårighetsgrader, från toklätt till omöjligt.

Screenshot från Moby Games

Givetvis kan du utmana polare i nätverk (även om det är något krångligare att få till lokalt än det var på dator) samt folk online. Det roligaste är givetvis när man möter riktiga motståndare som man får tracka och tyrannisera efter behag.

På pluskontot har spelet anpassats till konsolens kontroller och genre. Man har skalat bort en hel del onödiga detaljer (ex att styra arbetare kring städerna) samt gjort kartan helt i 3D, med fri rörlighet. På minuskontotot är det tyvärr ganska hafsigt gjort, men seg och förvånansvärt ryckig grafik för att vara ett spel på en så avancerad maskin som PS3. Laddningstiderna känns också onödigt många och långa, varje gång man t ex ska se vad en viss figur givit en i present så måste spelet göra avbrott för laddningstid, vilket gör att man i längden struntar i det. Ljudeffekterna borde också kunna ha buffrats upp bättre, just nu känns det som om skivan läser mer eller mindre konstant för att få fram alla ljudeffekter såsom soldaters gruffande och låtsasspråket som dina rådgivare jiddrar på (lyckligtvis kan man stänga av det, då det är kul i ungefär fem sekunder, innan det blir påfrestande).

Roligt med ett anpassat, för mig klassiskt, strategispel på PS3. Tråkigt att jag nu inte lär göra något annat än spela det fram till i höst… Nåja, med nuvarande sommarväder så kanske det är lika bäst.

Betyg 3 av 5 - senses.se - spel

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.