Hem TVDisney+ Första intryck: The Falcon and The Winter Soldier (Disney+)
The Falcon and the Winter Soldier

Första intryck: The Falcon and The Winter Soldier (Disney+)

av Henric Brandt

Disney+ går som tåget, man har redan över 100 miljoner betalande abonnenter på mindre än två år och deras serier slår rekord på rekord. WandaVison skulle från början inte ha inlett Disney+s Marvel-serier, men på grund av Corona-pandemin så blev The Falcon and the Winter Soldier försenat och därmed fick den ett senare premiärdatum. Falcon (Anthony Mackie) fick vi stifta bekantskap med för första gången i Captain America: The Winter Soldier från 2014 och i samma film så dök även dåvarande skurken The Winter Soldier upp och visade sig vara (Spolier Alert) Captain Americas bäste vän Bucky Barnes (Sebastian Stan). Jag har personligen aldrig tyckt att varken the Falcon eller The Winter Soldier är särskilt intressanta karaktärer och det kändes lite skumt att man valt att ge dem en egen serie. Fast med tanke på hur episk WandaVision blev så blev jag sugen på att se vad producenten Kevin Feige och gänget har skapat denna gång.

The Falcon and the Winter Soldier
Foto: Chuck Zlotnick © Marvel Studios

Handlingen utspelar sig sex månader efter händelserna i Avengers: Endgame och i första avsnittet får vi följa The Falcon och The Winter Soldiers liv på varsitt håll. Falcon försöker hjälpa sin syster att få ett lån och The Winter Soldier plågas av skuldkänslor för ett mord han utförde under tiden han var hjärntvättad lönnmördare.

Jag känner mig efter ett avsnitt lite kluven inför The Falcon and The Winter Soldier för – precis som med WandaVision, så kan det här bli hur bra som helst eller fullkomlig katastrof. Det är påkostat, välspelat och välregisserat men det saknar den mystik och önskan att få se mer som jag hade när jag sett WandaVision. För den serien satte ribban så högt att allt som kommer efteråt kommer att jämföras med den.

The Falcon and the Winter Soldier
Foto: Chuck Zlotnick © Marvel Studios

Actionscenerna är påkostade och coola, men det stör mig att fysikens lagar inte åtföljs när the Falcon jagar ”vanliga” fallskärmshoppare i glidflygardräkter genom bergsrevor; de verkar varken tappa höjd eller hastighet. Precis som med WandaVision så känns det inte som om man ser på en TV-serie utan det ser ut och låter som en långfilm.

Jag känner mig ändå pepp inför The Falcon and The Winter Soldier framöver, för det hände en hel del redan i första avsnittet och nu kliar det i mig att få se fortsättningen nästa fredag. Det hade kanske varit en smart idé att göra som man gjorde med WandaVision: att släppa två avsnitt på en gång, så att man kunde få en lite större dos.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.