Hem SpelGambling 4 onlinespel som kommer 2023

4 onlinespel som kommer 2023

av senses.se

Onlinespel växer i popularitet för varje år som gånger. Mängden titlar som produceras i genren är så många att det ibland kan vara svårt att hålla kolla på alla spel som kommer ut. Därför är det på sin plats att ta en närmare titt på några av de onlinespel som släpps 2023.

Det finns mänger av olika sätt att spela på. Vissa föredrar långa kampanjer på egen hand framför dator, andra spelar hellre casino online eller olika sorters pusselspel i mobilen. En del tycker mer om skjutspel i realistiska slagfält och några sätter sig vid bordet med ett fysiskt brädspel.

Frågan är dock om inte den mest populära formen av spelande är online gaming. Efter bara några knapptryck möter du fiender och vänner från hela världen. Onlinespelens popularitet gör att i princip alla spelutvecklare producerar upplevelser i denna kategori. Mängder och åter mängder av spel som antingen är helt online eller har onlinefunktioner lanseras varje år.

2023 är verkligen inget undantag. Här kommer därför en närmare titt på fyra av de onlinespel som väntas komma ut någon gång under året.

Disney Speedstorm

Mario Kart har i flera årtionden varit den stora giganten när det kommer till färggrann arkadracing för hela familjen. Sega har gjort försök att ta sig in i matchen genom liknande spel men med Sonic som dragplåster. Dessa spel har varit populära, även om de aldrig riktigt har kunnat mäta sig med Mario Kart.

Nu ger sig Disney in i striden med spelet Disney Speedstorm, som har skapats av utvecklarna Gameloft. Av allt att döma verkar spelet följa i Mario Karts fotspår med intensiva banor för hela familjen där du kan spela som en mängd olika karaktärer från Disneys värld.

Spelet kommer självklart att ha en onlinefunktion och har potential att bli ett perfekt sätt att umgås på distans med både vänner och familj. Spela som Musse Pigg, Kalle Anka och en uppsjö av andra klassiska karaktärer. Disney Speedstorm ser ut att erbjuda både avslappnat arkadspelande och tävlingar på blodigt allvar. Välj själv på vilket sätt du vill spela.

Disney Speedstorm har inget officiellt lanseringsdatum än, men kommer med största säkerhet att släppas innan året är slutet. Spelet kommer att gå att spela på PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One och Xbox Series X/S.

Skull & Bones

Det har gått många långa år sedan Skull & Bones först utannonserades. Lanseringsdatum har presenterats om och om igen för att sedan skjutas upp i veckor, månader och till och med år. Nu ser det dock ut som att vi kommer få stifta bekantskap med Ubisofts piratspel innan året 2023 är över.

Skull & Bones är ett open world-spel där du ikläder dig rollen som kapten för ett piratskepp. Ge dig ut på haven för att utföra uppdrag, plundra fiskebåtar eller utmana andra spelare i intensiva strider där kanonkulorna viner. Du har även möjlgihet att sätta din egen prägel på hur piratskeppet ska se ut. Vill du ha ett stort skepp med mängder av kanoner eller en mindre och snabbare skuta som är lättare att manövrera? Valet är upp till dig!

Även om spelets singleplayer har väckt mångas intresse är det först och främst onlineaspekten av Skull & Bones som är den stora källan till nyfikenhet. Likt alla typer av onlinespel krävs det att tillräckligt många spelar spelet för att servrarna ska fyllas. Detta lär dock inte vara något problem med tanke på hur hett eftertraktat piratäventyret är.

Ark 2

Ark: Survival Evolved lanserades 2015 och hittat snabbt ett hem i många spelares hjärtan. Spelet är ett så kallat MMORPG, vilket står för massively multiplayer online role-playing game. Det är alltså en kombination av onlinespel med stora mängder spelare och spelmekaniker med rollspelsaspekter. I Ark: Survival Evolved kastas du ut i en värld fylld av dinosaurier, förhistoriska djur och fantasymonster. Uppgiften är enkel: överlev.

Efter åtta långa år har det äntligen blivit dags för en uppföljare. ARK 2 har ännu inte fått något lanseringsdatum, men lär släppas någon gång under 2023. Återigen är det dags att kämpa för sitt liv i en värld fylld av allsköns monster. Likt förra spelet är även andra spelare en viktig del av spelupplevelsen.

Samarbeta med andra för att bygga stora borgar eller ge er ut på jakt tillsammans för att fånga en farlig dinosaurie. Open world-aspekten av Ark 2 bjuder in till stora mängder valfrihet. Du bestämmer helt enkelt själv hur du vill att din spelupplevelse ska se ut. 

Om du har en Mac-dator eller en Playstation-konsol kommer här tyvärr en ledsam nyhet. I nuläget ser det ut som att Ark 2 endast kommer gå att spela på antingen PC eller Xbox Serie X/S. Förra spelet släpptes till samtliga konsoler, men än är det oklart om så kommer bli fallet även den här gången.

EA Sports FC 24

2022 två var en stor milstolpe för den digitala fotbollsvärldens. Detta var nämligen sista gången som EA Sports lanserade ett fotbollsspel under namnet FIFA. FIFA 23 blev det sista i ordningen och lämnar nu plats för EA Sports FC. Det första spelet under det nya namnet släpps under hösten 2023.

Hur stor förändring som kommer att ske vet vi ännu inte, men mycket talar för att vi kommer få en relativt likartad spelupplevelse som tidigare. Onlineläget i FIFA-spelen är en viktig faktor i varför serien har lyckats dra till sig så många spelare under så lång tid. Att detta finns kvar i en något så när liknande skepnad bör därför vara att räkna med.

FIFA, och nu EA Sports FC, lockar miljontalsspelare världen över varje dag. Onlineläget är så populärt att de allra bästa spelarna kan leva som proffs på att spela spelet. Ta ditt favoritlag, eller sätt ihop ett eget, och utmana både vänner och främlingar i rankade eller orankade matcher. Att spela fotboll online slutar aldrig locka mängder av fans.

Det finns inget spikat datum för lanseringen än, men om man tar i beaktning när FIFA-spelen har släppts tidigare år kan man mer eller mindre räkna med att EA Sports FC 24 kommer finnas tillgängligt någon gång i september 2023.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.