Hem SpelPC Recension: Wanted – Dead

Recension: Wanted – Dead

av Henric Brandt

I Wanted: Dead får vi stifta bekantskap med en helt ny insatsstyrka kallad The Zombie Squad. Deras uppgift är att ta sig an den undre världen i Hong Kong och andra orättvisor som kommer i deras väg. De är beväpnade med svärd, kampsport, pistoler och automatvapen. I ledning av Lt. Hannah Stone så plöjer de igenom den ena horden av fiender efter den andra.

Foto: ©2023 - Soleil - Wanted: Dead - Head Shot.
Foto: ©2023 – Soleil

Wanted: Dead är verkligen ett supersnyggt spel. 80-tals-retro-framtid-estetiken är helt rätt val för spelets handling. När du sedan börjar attacker fiender så flyger lemmar och huvuden åt alla håll och blodet sprutar på ett riktigt spektakulärt sätt. I din arsenal av vapen har du ett automatgevär, en pistol, ett svärd och dödliga moves. Kontrollerna är smart uppbyggda så att du hela tiden har tillgång till alla dessa val utan att att behöva göra ändringar i menyer. Till en början är det verkligen massor av knappar att hålla reda på, men det finns bra tränings-sektioner som du kan spela när du vill för att slipa på dina kunskaper – något som jag och spelet verkligen rekommenderar. Svårighetsgraden är riktigt hög och det tar en stund att bemästra din vapenarsenal. Ju bättre man blir på att kombinera sina attacker desto mer skada gör de och desto roligare blir spelet.

Jag kör Wanted: Dead Playstation 5 och även då grafiken var på topp så var det hög frame-rate och bra flyt. Till och med när jag var överhopad av fiender så upplevde jag inga som helst problem med prestandan. Såg heller inga blinkande texturer eller annat som kunde störa spelupplevelsen.

Foto: ©2023 - Soleil - Wanted: Dead - Head Cut!
Foto: ©2023 – Soleil

Wanted: Dead är utvecklat av Japanska Soleil som tidigare gett oss spel som Dead or Alive och Ninja Gaiden – två spel som är beryktat svåra att bemästra. Så är även fallet med Wanted: Dead, som är riktigt svårt redan från början. Jag har inga problem med spel som har hög svårighetsgrad; jag spelar just nu till exempel The Last of Us Part ISurvivor mode. Skillnaden är att Wanted: Dead är svårt för att du inte kan röra dig som du vill. Vi snackar ett team ninjor som inte kan hoppa över ett litet staket…?! Det går att hoppa över vissa hinder om du står bakom de, och hoppar, men inte alla. Är de det minsta för breda så kan man helt enkelt inte hoppa över. Det leder till helt vansinnigt mycket frustration som förstör spelupplevelsen för mig. Att spelskaparna tvingar oss att gå i en snitslad bana för att komma vidare stör ”realismen” i spelet då det mest logiska hade varit att bara hoppa över det lilla staketet och direkt gått till dörren jag ska gå ut igenom.

Foto: ©2023 - Soleil - Wanted: Dead - Shoot to kill!
Foto: ©2023 – Soleil

Något som mer störde mig är att det är extremt långt mellan varje Check Point, vilket gör att när det blir game over så får du spela om väldigt långa sektioner, om och om igen. Det kan i sig vara ok, men på ett ställe där jag verkligen körde fast till en början så var det en lång uppbyggnad innan striderna kom. Detta blev jag tvingad att genomlida varje gång. Mellansekvensen gick i alla fall att klicka bort, tack och lov.

Foto: ©2023 - Soleil - Wanted: Dead - Sneak
Foto: ©2023 – Soleil

Sammanfattningsvis så är Wanted: Dead supersnyggt och verkligen ultra-våldsamt. Till en början är det verkligen helt obarmhärtigt svårt, men ju bättre du blir på att hålla koll på alla knappar desto roligare och mer givande blir det. Fast hur roligt det än blir så störs jag genom hela upplevelsen att jag inte kan hoppa, så betyget sjunker därmed ett snäpp.

Foto: ©2023 - Soleil - Wanted: Dead - Lunch!
Foto: ©2023 – Soleil

Soleil skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.