Hem SpelPC Recension: Uncharted – Legacy of Thieves Collection (PC)
uncharted legacy of thieves collection ps5 Silver

Recension: Uncharted – Legacy of Thieves Collection (PC)

av Henric Brandt

Vi har redan recenserat Uncharted 4: A Thief’s End och Uncharted: The Lost Legacy individuellt och sedan tillsammans när Uncharted – Legacy of Thieves Collection släpptes till Playstation 5 i vintras, så den här recensionen kommer att koncentrera sig på upplevelsen att spela samlingen på PC.

Foto: © 2022 - Naughty Dog -Uncharted - Legacy of Thieves Collection - Action!
Foto: © 2022 – Naughty Dog

Uncharted – Legacy of Thieves Collection är optimerat för konsol och kräver därmed en ganska kraftfull PC med ett bra grafik-kort för att fungera felfritt. Den burken som jag testat på har 128GB RAM och NVIDIA RTX 3080 så Uncharted – Legacy of Thieves Collection fungerar felfritt och jag kan spela spelet i 4K-upplösning och 60fps, med alla texturer och effekter påslagna.

Foto: © 2022 - Naughty Dog -Uncharted - Legacy of Thieves Collection - More Action!
Foto: © 2022 – Naughty Dog

Minimikravet är 8GB RAM och NVIDIA GTX 960 och då får du ut 30fps i 720p, det vill säga inte ens Full HD. Så på en svag PC blir spelupplevelsen inte i närheten så mjuk och vacker som den blir på en Playstation 5.

I mitt fall upplevde jag inga som helst prestandaproblem, mot att i jämförelse spela på Playstation 5. Det finns ingen tillstymmelse till lagg eller tappade frames. Laddningstiderna är obefintliga även på dator, men detta hänger som sagt också på vilken prestanda din PC har.

Foto: © 2022 - Naughty Dog -Uncharted - Legacy of Thieves Collection - Even more Action!
Foto: © 2022 – Naughty Dog

Något jag verkligen rekommenderar är att du har en handkontroll inkopplad till PC:n, för dessa spel är utvecklade för handkontroll och att spela dem på annat sätt är väldigt svårt. Jag testade att köra med mus och tangentbord och även om Uncharted – Legacy of Thieves Collection är moddat för att det ska fungera så var det otroligt pilligt och svårt att få avataren att göra exakt det jag ville. Krångligast var det när man klättrade och slogs. Så ganska snabbt så lade jag ner att ens försöka köra med tangentbord/mus lösningen och tog fram handkontrollen. Ett problem med den handkontrollen jag har är att den inte har vibration så vissa delar i spelet blev svårare på grund av det. Framför allt när du ska dyrka lås i Uncharted: The Lost Legacy.

Foto: © 2022 - Naughty Dog -Uncharted - Legacy of Thieves Collection - Chill.
Foto: © 2022 – Naughty Dog

Sammanfattningsvis så är Uncharted – Legacy of Thieves Collection precis lika bra på dator som på Playstation och är helt klart värda en varm rekommendation. Men var beredda på att ni behöver en kraftull PC och en handkontroll med vibration för att få ut det mesta av spelen.

Playstation skickade recensionskod till detta spel. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan ni läsare (konsumenter) är de vi skriver våra oberoende intryck för.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.