Hem SpelPC senses.se tjuvkikar på FIFA 16

senses.se tjuvkikar på FIFA 16

av Adrian Taheri

Faktumet att vi inte bara i Sverige men även i stora delar av Europa är extremt fotbollsintresserade, är ingen nyhet. En stor del gamers spelar EAs FIFA, väldigt många gamers äger sina konsoler endast för att spela FIFA – vilket såklart sätter stor press på EA att ge spelare nytt material, varje år. Spelreglerna finns redan och ändras aldrig, vilket leder till att EA måste hitta på andra sätt för att förändra sättet vi spelar FIFA från år till år.

FIFA16_XboxOne_PS4_Messi

FIFA 16 särskiljer sig från sina föregångare på många sätt. Fler sätt än vanligt kan man konstatera. Den absolut största förändringen och det som EA stolt presenterat för världen, är att vi för första gången också kan spela som kvinnor. Många undrar direkt varför vi inte kunnat göra det tidigare. Vi träffade producenten bakom FIFA 16, Sebastian Enrique, som berättade för oss att arbetet med kvinnliga spelare startade redan för fyra år sedan. Sebastian sa att det var en lång process och ett enormt arbete i att utveckla det nya systemet med de kvinnliga spelarna. Allt ifrån rörelsemönster till spelstil har gjorts i ny tappning för att ge den kvinnliga spelstilen en egen och ny känsla. Utöver detta så har EA Sports åkt runt i världen för att scanna in de flesta spelarna så att de ska se så autentiska ut som möjligt. Vi fick äran att testa FIFA 16 på EAs kontor på Södermalm i Stockholm och att spela som det kvinnliga, svenska landslaget var något vi ville testa omgående.

Känslan i den nya spelstilen är härlig. Inte nog med att FIFA 16 har fått en helt ny mjukhet i spelarna, både de manliga och de kvinnliga, man har också fångat rörelsemönstren i högre utsträckning än tidigare. Från detaljerna i hästsvansar som flaxar över planen till det nya dribblingssystemet, så blir vi mycket imponerade. Det känns verkligen som ett helt annat spel än dess föregångare och det är just detta som är det viktigaste med FIFA 16, enligt Sebastian Enrique. Han säger att ”FIFA 16 kommer ge fans av serien större förändringar än de är vana vid. De kommer med största sannolikhet bli chokade över hur många nya funktioner vi har implementerat.” Medan vi spelar spelet kan vi inget annat än att hålla med honom.

FIFA16_XboxOne_PS4_Gamescom_Bundesliga

En annan viktig, ny funktion i FIFA 16 är ’Career Mode Training’. Sebastian förklarar för oss att feedback från spelare är något av det viktigaste de tar åt sig när de skapar ett nytt spel i serien. Vidare säger han att spelare länge velat ha denna nya funktion och att de till FIFA 16 äntligen kunnat tillämpa systemet. I ’Career Mode Training’ kommer vi kunna ta rollen som tränare och förstärka våra spelare, ge dem ett större värde för sitt lag. Här kommer det att finnas mini-games som kommer att förbättra spelares statistik och göra dem till bättre lagkamrater för ditt team.

Utöver detta har en hel del förändringar skett i ’Ultimate Team’ ifrån hur det var uppbyggt i FIFA 15. Det kallas nu istället ’FIFA Ultimate Team Draft Mode’ och enligt Adam Shaikh, producent för Ultimate Team, förklarar han det som ett helt nytt spelsystem. Vi provade och förstår vad Adam menar, för det är stora förändringar från hur det fungerade förr. Ju mer insatt du är i fotboll, desto roligare kommer detta läge vara för dig. Här är det både slumpen och dina egna val som skapar ditt team. Innan varje match får du välja varje spelare i ditt lag genom ett alternativ av 5 slumpmässigt valda spelare för varje position. Adam förklarar att FIFA-teamet har haft extremt roligt med detta inslag när testat det, då alla som jobbar med FIFA är insatta i fotboll och oftast vill välja olika spelare. Han säger också att detta system gör det roligare för spelare, då det kan få testa på fotbollsspelare de annars aldrig skulle testa och att de bästa spelarna kan låsas upp via slumpen istället för att extremt mycket tid ska behövas läggas på att få tillgång till dem.

FIFA16_XboxOne_PS4_Gamescom_ManCityvChelsea

Från våra dryga fyra timmar med FIFA 16 så måste vi medge att vi är exalterade över detta tillskott i serien. Det känns som det äntligen skett en tillräckligt stor förändring för att det verkligen ska kännas som ett helt nytt spel. Vi gillar att vi får chansen att spela som kvinnor, men framförallt gillar vi den sköna mjukheten i rörelserna på spelarna. Vi ser fram emot Fifa 16 som släpps den 22:a september 2015 till PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 samt PC, så räkna med en recension lagom till dess.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.