Hem Film & TVBio Pixars Själen kommer direkt till Disney+
pixar soul själen trailer

Pixars Själen kommer direkt till Disney+

av senses.se

Som en trevlig överraskning under granen får vi på juldagen, den 25 december, Disney Pixars senaste långfilm Själen (Soul)Disney+. Detta är andra gången Disney flyttar en storfilm från bio till sin streamingtjänst istället. Senast var i slutet på sommaren då live-action-versionen av Mulan hann gå ett kort ögonblick på bio innan det stendog i staterna och filmen blev digital köpversion (!) på Disney+, för om några veckor gå över till kataloginnehållet (som alltså ingår i ditt månadsabonnemang). Det är tveksamt att särskilt många betalade nästan 300 kr extra för att se bioaktuella Mulan, som fick väldigt blandad och politiserad kritik. Flera filmbolag har testat att sälja bioaktuella filmer till priset av två biobiljetter, men experimentet har såvida vi kan se, givit väldigt blygsamma resultat. Att se film hemma kan onekligen vara en kanon-upplevelse, men det är inte det kommunala event som ett biobesök blir (eller var). Så därför kan man inte tänka i samma banor kring pris.

Med Pixars nästa så gör Disney rätt direkt och flyttar filmen till tjänsten utan krusiduller och omvägar. Det är kul för alla oss älskare av hemmabio, men ytterligare ett hårt dråpslag mot bio, som ser ut att gå en långsam död till mötes. Enda storfilmen som gått upp sen Corona-pandemin bröt ut är Tenet (som vår recensent verkligen avskydde) och trots att ha skrapat ihop 300 miljoner dollar world wide så är branschen tveksam till bions framtid och alla bolag flyttar sina storfilmer planerade i höst till hösten 2021 eller till och med 2022 (Bond, Dune, Black Widow, nästa Batman och Jurassic Park bland annat).

Det återstår att se hur många biografer vi har kvar om ett och ett halvt år, utan nya storfilmer att visa och dra folk till salongerna (som i skrivande stund dessutom ännu har 50 personers gräns i Sverige)…

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.