Hem Dryck Stockholms bästa restaurang 2014: plats 5 – Kung Carls Bakficka
Kalv cordon bleu Guld

Stockholms bästa restaurang 2014: plats 5 – Kung Carls Bakficka

av senses.se

Det är mysigt och stämningsfullt när vi kommer in på Kung Carls bakficka (Norrlandsgatan 28) som har höga fönstervalv, stora kristallkronor och växter som sträcker sig till taket. Restaurangen är nästan fullsatt med några få undantag. I menyn som vi upplever är både genomtänkt och spännande hittar vi klassiker såsom Biff Rydberg men också europeisk-inspirerat som Cordon Bleu. Här finns både fisk, kött och vegetariskt i lagom många alternativ och det finns något för alla.

orangeriet

Foto: Kung Carls Bakficka

Vi följer servitörens rekommendationer och bestämmer oss för Kalv Cordon bleu – grillad kalventrecote med emmentalercréme, lufttorkad skinka, rödvinssås & potatispuree (225kr). Samt  Orangeriet – varma rödbetor med getost, pinjenötter, senapsdressing, sockerärtor och örter (169kr). Vi gillar att servitören svarar snabbt och säkert på våra frågor och följer även hans vintips Rioja (115kr/glas) till Cordon Bleu och ett vitt Sancerre (140kr/glas) till Orangeriet.

Kalv cordon bleu

Grillad kalventrecote med emmentalercréme, lufttorkad skinka, rödvinssås & potatispuré. Foto: senses.se

Maten smakar fantastiskt bra och min kollega blev särskilt förtjust i sin kalventrecote. Dock tyckte vi att det dröjde lite väl lång tid innan maten kom in, 45 minuter fick vi vänta.

Vi beslutar oss för att även prova lite efterrätt, päronsorbet samt marängsviss men eftersom ytterligare en halvtimme hinner passera efter att vi fått efterrättsmenyerna i våra händer så hinner maten och mättnadskänslan lägga sig och sötsuget avtar. Hade servicen varit snabbare och bättre på att uppmärksamma sina gäster så hade vi inte avstått efterrätt som vi nu valde att göra.

Orangeriet (rödbetor med chevré och pinjenötter)

Orangeriet (rödbetor med chevré och pinjenötter). Foto: senses.se

På det stora hela så känner vi oss nöjda med maten, som vi upplever var riktigt god och väldigt prisvärd.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.