Hem Mat Kära Örebroare… det här är en bra vietnamesisk restaurang
vietnamesisk mat pho soppa

Kära Örebroare… det här är en bra vietnamesisk restaurang

av senses.se

Ett stenkast från centralstationen i Örebro (Östra Bangatan 42) ligger en, utåt sett ganska oansenlig, asiastisk restaurang vid namn Hanoi New Center. På den ganska omfattande menyn återfinns både thailändska, kinesiska och – givetvis – vietnamesiska rätter till humana priser (särskilt vid avhämtning).

Jag hade 40 minuter över tills tåget gick och det kurrade i magen, så jag passade på att slinka in och fråga vad man hann med att äta. Det blev Vitlökskryddad (Grillad) Laxfilé för Teresa och Wokade musslor med bläckfisk, vitlök och grönsaker för undertecknad. Detta till det överkomliga, om än inte jättelåga, priset av 135:- per portion. Servicen var utmärkt snabb (dryga tio minuter) och maten var verkligen av yppersta klass. Vi bjöds en fantastiskt vällagad och fräsch mix av råvaror (musslorna var verkligen stora och saftiga) kombinerad med kulinarisk fingertoppskänsla, som kändes personlig (försök återksapa den grillytan på laxen, säger jag bara).

Ett absolut måste om du är i Örebro och känner dig sugen på mat, eller bara vill uppleva asiatisk mat utöver det vanliga. Synd bara att restaurangen inte har en hemsida (*hrm, hrm* uppadatering: jo, nu har den det)

vietnamesisk mat pho soppa

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.