Hem Film & TVBlu-ray Recension: Injustice (BD)
Silver

Recension: Injustice (BD)

av Henric Brandt

Första Injustice-spelet släpptes 2013 och fyra år senare kom uppföljaren Injustice 2 från Warner Bros-studion Netherworld. Spelen är i grunden klassiska fightingspel men med en väldigt intressant storyline. Så när Injustice dök upp i recensionshögen som animerad långfilm blev jag direkt intresserad.

Superman (Justin Hartley) blir grundlurad av Jokern (Kevin Pollack), vilket leder till fruktansvärda konsekvenser. Den förut vänlige och rättvise Superman använder sina krafter på helt fel sätt och det blir upp till de kvarvarande medlemmarna av Justice League att försöka stoppa Supermans framfart.

Även fast jag på ett ungefär visste vad som skulle ske så satt jag med gapande, öppen mun hela första halvan av Injustice. Det här är en av de mörkaste och mest barnförbjudna DC-filmer jag någonsin sett. Det här knäcker The Boys och Invincible fyra gånger om – för till skillnad mot de serierna så handlar det här om karaktärer vi verkligen känner och har en relation till. Jag började rita egna Stålmannen-serier när jag var fem år gammal; jag tecknade hans ”S” på bröstet innan jag ens visste vad ett ”S” var!

©Warner Bros 2021 - Injustice - Poster
©Warner Bros 2021

Så när Injustice far fram med våra favorithjältar så är det ingen som sitter säkert. I en rejält hemsk och episk sekvens så visar verkligen Jokern sitt rätta jag och denna gång utan att vara fast i problematiken att karaktärer behöver överleva till nästa film. Här gör han rent hus och det är underbart och magstarkt på samma gång!

Filmskaparna har verkligen tagit ut svängarna med karaktärerna och Marvels What If som finns på Disney+ kan bara drömma om att få göra något så här annorlunda med sina hjältar. Injustice är välspelad och snyggt tecknad och även om röstskådespelarna är bra och Kevin Pollack är helt fantastisk som Jokern, så hade det varit perfektion om Kevin Conroy och Mark Hamill hade spelat Batman och Jokern.

Fast man kan inte få allt. Mot slutet kände jag att Injustice tappade lite styrfart och hur bra storyn än är så trampar filmen lite vatten till slut. Bilden är knivskarp och animerat ser alltid episkt ut i HD. Färgerna är vibranta och inga tecken på blödning så långt ögat når. Ljudet i DTS-HD 5.1 är helt klart fullgott och det dundrar på fint i där det behövs och dialogen sitter fint i centern.

Extramaterialet innehåller två full längds-avsnitt animerade serier och intressanta bakom kulisserna-intervjuer.

Sammanfattningsvis så är Injustice en av de bästa, animerade långfilmerna från DC – just för att filmskaparna verkligen vågade (och fick) ta ut svängarna för en gångs skull. Så en supervarm rekommendation till en av de mest chockerande och blodigaste superhjälte-filmer jag någonsin sett!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.