Hem Spele-sport Fortnite World Cup – en av årets stora upplevelser
fortnite World Cup

Fortnite World Cup – en av årets stora upplevelser

av Fredrik Johansson

Äntligen World Cup

Tävlingen är öppen för alla och till det avgörande World Cup-eventet i slutet av 2019 kommer endast de som spelat bäst, oavsett om du är en helt okänd för omvärlden eller om du redan är en etablerad proffsspelare eller streamer. Ingen franchise eller inbjudningsverksamhet kommer att tillåtas, utan nu ska den bäste koras. Den bäste – eller de bästa för de som spelar i par eller i lag, även om fokus handlar om enskilda och par – i vad som på många sätt är den mest komplexa och fascinerande spelformen spelvärlden sett på mycket länge. Fortnite Battle Royale kan nog beskrivas som den ultimata utmaningen då det ju går ut på att bli den siste spelaren eller sista laget som överlever i en kamp alla mot alla.

Små marginaler 

Du släpps ned på en punkt på kartan och slumpen bestämmer vilket vapen du får, sedan är det upp till dig själv och din eventuella medspelare att klara sig i en kamp där det handlar om kvickhet, bredd och kreativitet i ditt tankemönster för att nå framgång. Men även för de som bemästrar dessa förmågor till perfektion krävs ändå ett rätt så stort mått av tur för att nå de allra största prispengarna.

Foto: Sergey Galyonkin from Raleigh, USA, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0, via Wikimedia Commons

Oförutsägbart

Oförutsägbarheten är alltid närvarande och då räcker inte skickligheten hela vägen, vilket gör sporten än mer intressant. En skidåkare kan exempelvis lita rätt mycket på sin träning, medfödda förmåga och vilja medan fotbollsspelaren befinner sig i ett mer komplext system av medspelare och motspelare och med ständiga utmaningar vad gäller oförutsedda händelser där du inte kan överleva utan kvickhet och kreativitet.

Favoriten

Det är omöjligt att inte nämna en viss Ninja – Richard Tyler Bevins (27 år, USA) – som idag är världens mest följda streamer och också en av de tongivande Fortnite-spelarna, även om han själv kanske inte alltid ser sig som en proffsspelare på Fortnite. Men Ninja är en E-sportlegendar vars kapacitet gör honom till en av de stora favoriterna bara genom att delta. Han började sin professionella bana redan 2009, men då som spelare av Halo 3. Därefter blev det H1Z1 samt PlayerUnknown`s Battlegrounds innan han började att streama Fortnite där följarna blev allt fler. I september 2017 nådde han 500 000 följare och i april 2018 nådde han 667 00 streamers i samband med eventet Ninja Vegas 2018. Han har över 21 miljoner prenumeranter på You Tube. I september 2018 blev han den första E-sportaren på omslaget till ESPN The Magazine. Oavsett om han vinner eller ej, så är han det kanske mest intressanta och omskrivna namnet som alla kommer att följa, men konkurrensen är hård.

Konkurrenterna

Exempelvis från KingRichard – The Slaying Monster – som slog igenom ganska så nyligen och får ses som ett mycket lovande Fortnite-prospekt. Inte minst när han tidigare i år spelade tillsammans med Ninja, vilket resulterade i rekord i antal kills.

En annan av kandidaterna är Jack ”Poach” Brumleve. En av nyckelspelarna i Team Liquid so från och med juni 2018 också är aktiva Fortnite Battle Royale-spelare. 

Noah Wright (USA), mer känd som Vivid, är en annan av utmanarna, men där finns även Tfue, Myth, Daequan och Cloak, bara för att nämna några.

fortnite World Cup
Foto: Epic Games

Vägen fram till världsmästaren

Kvalen är igång sedan länge och jag kommer följa vägen mot den stora World Cup-finalen med stigande intensitet och spänning. Söka efter de stora favoriterna, spåra nya hjältar och legendarer som kommer från ingenting till den största scenen av dem alla. I en kamp där alla slåss mot alla där den den absolut vassaste med ödet och turen på sin sida också lär stå som segrare. Tävlingens format gör ju också att en vinnare med fog kan kalla sig för världsmästare.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.