Hem SpelMac Recension: Felix the Reaper
Silver

Recension: Felix the Reaper

av Henric Brandt

Tyska distributören Daedalic Entertainment har verkligen tagit fasta på att släppa underhållande och udda spel, bland annat har vi tidigare recenserat Edna & Harvey: Harvey’s new eyes, AER: Memories of Old och The Great Perhaps – alla har en sak gemensamt; de är riktigt annorlunda.

Felix the Reaper - Nintendo Switch Screenshot

Här iklär vi oss rollen som Felix the Reaper, vars uppgift det är att plocka ned själar till dödsriket. Fast han är inte riktigt som andra som har den uppgiften. Han dansar och jiggar sig fram genom livet (döden) och söker med ljus och lykta efter sin älskling.

Felix the Reaper - Nintendo Switch Screenshot

Felix the Reaper är ett indie-spel och har därmed en mycket modest prislapp som gör det väldigt förmånligt att införskaffa till din Nintendo Switch-konsol. Spelet fungerar superbt, både i dockat och i bärbart läge utan att den lilla skärmen stör spelupplevelsen nämnvärt. Spelet bygger på att du kan bara röra Felix framåt i ett rutmönster då de ligger i skugga, med R så switchar du över ljuset så du kan röra dig åt ett annat håll. Det gäller att ha tungan rätt i mun och lista ut hur du tar Felix igenom banorna. All grafik är vansinnigt rolig och välgjord. Felix har riktigt sköna Dance-moves och det är svårt att inte jigga med när han kommer igång och skakar rumpa.

Felix the Reaper - Nintendo Switch Screenshot

Det finns en övergripande och ganska gullig historia, men banorna är till en början väldigt lätta och till slut blir det hela ganska upprepande. Så detta mår bäst i lagom doser. Under resans gång blir det mer och mer avancerat och du möts av olika hinder, som du får fundera ut hur du ska ta dig förbi med hjälp av vad som finns omkring dig.

Felix the Reaper - Nintendo Switch Screenshot

Sammanfattningsvis så vill jag rekommendera Felix the Reaper för att det är ett humoristiskt spel, som lagt en ny twist på pusselspelandet. Sen att prislappen inte är hög och att det finns så många banor gör att man har ett stort antal timmar framför sig innan Felix hittar sin käresta.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.