Hem SpelMac Recension: The Great Perhaps
Silver

Recension: The Great Perhaps

av Henric Brandt

I The Great Perhaps åtar du dig rollen av astronaut, som kommer tillbaka till jorden efter 100 år i rymden. Jorden är öde och nu måste du ta reda på vad som har hänt. Till din hjälp får du en mystisk lampa, som kan visa en annan tid; innan katastrofen.

The Great Perhaps - Screenshot - MAC

Tyska Deadalic Entertainment distribuerade även det extremt udda äventyret Edna & Harvey: Harvey’s New Eyes, som jag recenserade tidigare i veckan. Denna gång är det inte point and click utan det är pusselspel i stil med Inside som vi bjuds på. Kontrollerna är extremt enkla, du kan röra dig framåt och bakåt, hoppa och aktivera saker. Du kan bära en sak i taget förutom den magiska lampan, som du hoppar i tiden med. Det fungerar överlag bra, men jag blev lite frustrerad ibland då jag kände att jag ville undersöka världen mer men kunde inte röra mig (samma känsla som jag har när jag spelar Inside!).

The Great Perhaps - Screenshot - MAC

Idén med att använda tiden för att lösa pussel är smart gjort och då du står inför en stängd dörr i ena tidsepoken kan du förflytta dig till en annan tid, då dörren är borta eller upplåst. Du har två lägen på lampan: Dels kan du betrakta det förflutna, enbart i skenet eller så håller du in aktiverings-knappen och du förflyttas helt. Spelet blir lite frustrerande ibland och om du dör eller glömmer spara innan du kommit över en check point så kan du få spela om ganska stor del av spelet igen.

The Great Perhaps - Screenshot - MAC

Grafiken är ren och väldigt enkelt genomförd. Det som störde mig lite med utseendet är att det ibland är lite för simpelt för sitt eget bästa och gränsen mellan det-ska-se-ut-så-här och vi-kan-inte-göra-bättre är extremt hårfin.

Röstskådespelaren som är rösten till vår avatar är tyvärr ingen Marlon Brando, utan han har väldiga problem att få oss att känna sorg, rädsla och glädje. Då han har ganska mycket att säga så blir det lite fånigt till slut.

The Great Perhaps - Screenshot - MAC

Sammanfattningsvis så är det här ett extremt finurligt äventyr – trots sina skavanker – och med en såpass låg prislapp (en hundring) så är The Great Perhaps helt klart värd en rekommendation.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.