Hem SpelMac Recension: Edna and Harvey – Harvey’s New Eyes (Switch)
Silver

Recension: Edna and Harvey – Harvey’s New Eyes (Switch)

av Henric Brandt

Retro-doftande point and click äventyr såsom Nelly Cootalot och Irony Curtain, som jag recenserade nyligen, har verkligen fått en renässans. Edna and Harvey: Harvey’s New Eyes såg dagens ljus redan 2011 och nu – åtta år senare — så har spelskaparna portat spelet så att det fungerar till din Nintendo Switch.

EDNA & HARVEY: HARVEY´S NEW EYES - NINTENDO SWITCH SCREENSHOT

Vi får följa med på ett helt galet litet äventyr, med den udda och stumma Lilli i huvudrollen. Lilli bor i ett kloster och dagarna består av vanliga, tråkiga bestyr såsom att gräva upp rabatter och kratta löv. En dag försvinner hennes vän Edna och det blir startskottet för ett äventyr utöver det vanliga.

EDNA & HARVEY: HARVEY´S NEW EYES - NINTENDO SWITCH SCREENSHOT

Det här spelet är helt annorlunda mot något annat jag har spelat – det är lite som att vara med och styra ett pårökt barnprogram! Grafiken är rund och gullig, men det finns hela tiden en vuxen botten. En berättaröst tar oss genom äventyret och den älskar verkligen att bryta den fjärde väggen och konstant tala direkt till spelaren.

EDNA & HARVEY: HARVEY´S NEW EYES - NINTENDO SWITCH SCREENSHOT

Redan i de absolut första uppdragen så inser jag att jag kommer behöva gnugga geniknölarna ordentligt, för det är verkligen inget spel som du bara kan gissa dig igenom. Du behöver lyssna på allt, testa allt på allt och sen testa allt igen. Går inte det inte ändå, lämna platsen och kom tillbaka för då kan något nytt ha skett. Kontrollerna är lätta att ta till sig och då din karaktär inte pratar så finns dina val av vad du skall säga i form av symboler, istället för text. Detta kan bli lite frustrerande ibland då man inte alltid vet, kommer ihåg eller ser att du kanske testat den symbolen redan.

EDNA & HARVEY: HARVEY´S NEW EYES - NINTENDO SWITCH SCREENSHOT

Edna and Harvey: Harvey’s New Eyes funkar klockrent i bärbart läge på din Switch, dock kan texten på vad de andra säger ibland vara något liten – men ändå läsbar. Det råder ingen tvivel om var man ska och vad man kan testa att trycka på. Ljudet är välgjort, med roliga röstskådespelare och dialog.

Daedalic

Sammanfattningsvis så vill jag rekommendera Edna and Harvey: Harvey’s New Eyes för det här är vansinnigt knäpp underhållning för en liten peng. Perfekt på resan: blir du frustrerad över ett pussel så stoppa ned din Switch i väskan och gör något annat en stund, innan du ger dig på det igen.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.