Hem MobilAndroid Recension: Nelly Cootalot – The Fowl Fleet
Silver

Recension: Nelly Cootalot – The Fowl Fleet

av Henric Brandt

Som jag nämnde, när jag nyligen recenserade Irony Curtain: From Matryoshka with Love, så har verkligen peka-och-klickaretrospel fått en rejäl renässans. Nelly Cootalot: The Fowl Fleet klarar sig bättre än större delen av konkurrensen, och jag ska berätta varför:

Point and click

Vi får följa piraten Nelly Cootalot på hennes äventyr att hitta de sju havens skatt och samtidigt lösa gåtan vad piratkaptenen Widebeard har för sig. Hennes äventyr är allt annat än lätta och det gäller att hålla tungan rätt i mun för att kunna lösa alla uppgifter så att du slutligen kan nå målet.

NELLY COOTALOT THE-FOWL-FLEET SWITCH SCREENSHOT

Vid första anblicken så känns Nelly Cootalot: The Fowl Fleet extremt billigt och enkelt i fråga om grafik. Det är som en animerad barnbok. Fast sen när man börjar spela så inser man att det faktiskt är ganska avancerad grafik ändå. Rörelserna är fina, röstskådespelet är välgjort och roligt. Sen blev jag även mycket imponerad av manuset. Som jag nämnde i min recension av Irony Curtain, så har moderna skapare sneglat både en och två gånger på LucasArts pärlor – men inte riktigt nått hela vägen fram. Nelly Cootalot lyckas där de gått bet. Det här är riktigt vitsigt, roligt och finurligt äventyrsspel. Det är galna karaktärer och kul val av repliker. Tankarna går snabbt till Monkey Island, som på många vis är urmodern för pirat-point-and-click spel.

NELLY COOTALOT THE-FOWL-FLEET SWITCH SCREENSHOT

Det som är mindre bra är att vissa av pusslen är så fruktansvärt invecklade att man till slut tappar sugen lite. Visst, det är kanske logiska lösningar i slutändan, men det är både en och två tankevurpor som behövs innan man kommer på dessa. Problemet är att det här sker rätt tidigt i spelet, så det tar tvärstopp i spelandet för att man står och slår skallen i väggen. Som grädde på irritationsmoset så lyckas musiken – i sin eviga loop – driva en smått till vansinne, när man är fast i ett pussel. Vidare kan jag ibland sakna konversations-alternativ då jag har hittat en viss sak som en någon behöver – då finns det valet inte med i konversationen, utan du måste kombinera prylen med personen. Jag känner att båda lösningarna skulle ha varit på sin plats.

NELLY COOTALOT THE-FOWL-FLEET SWITCH SCREENSHOT

Nelly Cootalot: The Fowl Fleet finns även att ladda ner till din telefon (både på Android och iOS) så det är konstruerat att fungera på en liten skärm. Vilket gör att det funkar alldeles utmärkt på Switchen i bärbart läge. Jag tycker till och med bättre om det i bärbart läge, för då kan jag använda touch-skärmen.

NELLY COOTALOT THE-FOWL-FLEET SWITCH SCREENSHOT

Sammanfattningsvis så diggade jag Nelly Cootalot: The Fowl Fleet: det är roligt, finurligt och helt klart mycket underhållning för en liten peng. Rekommenderas.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.