Hem SpelMac Recension: Irony Curtain – From Matryoshka with Love (Switch)

Recension: Irony Curtain – From Matryoshka with Love (Switch)

av Henric Brandt

Point and click-spel har verkligen fått en renässans i och med att retrospel blivit alltmer populärt. Irony Curtain: From Matryoshka with Love, som nyligen släpptes till Nintendo Switch, är ett sådant och polska Artifex Mundi har sneglat ganska rejält på LucasArts klassiska spel.

Irony Curtain: From Matryoshka with Love- screenshot switch

Evan är en journalist som försöker få sin omvärld att förstå fördelarna med kommunismen. Då ledaren för det lilla kommunistiska landet Matryoshka får upp ögonen för Evan så hamnar han mitt emellan två stormakter och inser att allt kanske inte är så bra som han först trott.

Irony Curtain: From Matryoshka with Love- screenshot switch

Att ordet ironi är med i titeln är helt klart ett tecken på vad som komma skall och visst – ironin flödar genom hela spelet, men det blir ändå på något konstigt sätt en predikan för att det som sägs är bra. Sant, det går på röven för vår avatar, men inte förrän skaparna fått komma fram med budskapet. Spelet som sådant är välgjort, med roliga animationer och färgglatt så det förslår. Point and Click-delen är välutvecklad och utvecklarna har löst det hela väldigt smart med att det finns telefoner på varje bana som du kan ringa efter tips och hjälp.

Irony Curtain: From Matryoshka with Love- screenshot switch

Du har även möjligheten att visa alla saker i bild som du kan interagera med, så det är inte så svårt att kunna komma vidare.

Irony Curtain: From Matryoshka with Love- screenshot switch

Det som är lite synd är att ibland så är vissa lösningar alldeles för långa och avancerade, när det inte behöver vara så. Jag flyttade runt och fixade med en projektorduk alldeles för länge för att det var en massa onödiga inställningar.

Irony Curtain: From Matryoshka with Love- screenshot switch

Irony Curtain: From Matryoshka with Love släpptes redan i maj, tidigare i år, till de andra konsolerna och har nu kommit till Nintendo Switch. Texterna och allt som sker i bild har lagom storlek och upplevelsen är lika fin på din TV, som i bärbart läge

From Matryoshka with Love- screenshot switch

Sammanfattningsvis så förstår jag precis vad man har stävat efter då man skapade Irony Curtain: From Matryoshka with Love. Man ville göra ett humoristiskt spel, med samma känsla och stil som LucasArts pärlor, men det hela når inte riktigt hela vägen fram. Istället blir ironin nästan som en predikan för det man säger sig skoja om och det hela lämnar en liten fadd eftersmak. Betyget blir ändå godkänt, för visst är det här är inte så bra som det skulle kunnat vara, men det är ändå mycket underhållning för en billig penning.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.