Hem SpelMac Recension: AER – Memories of old (Switch)

Recension: AER – Memories of old (Switch)

av Henric Brandt

Har du någonsin bara önskat kunna förvandlas till en fågel och bara få flyga vart du vill hur du vill, få möta nya människor och djur och lösa ett och annat slumpmässigt pussel? Då är AER: Memories of Old perfekt för dig. Men om du förväntar dig ett vanligt spel, med en tydlig handling och riktning – då har du kommit fel.

AER-MEMORIES OF OLD - SCREENSHOT NINTENDO SWITCH
Till din hjälp har du en magisk lykta.

Redan när jag startar AER: Memories of Old så börjar förvirringen: ”Var sjutton ska jag?”, ”Vad är uppdraget?”, ”Vad ska jag göra?!”… Sen inser jag att just det är spelets mening. Problemet för mig är att spelet är inte tillräckligt snyggt och intressant för att jag skall vilja spendera timmar att hitta alla pussel, människor och tavlor. Red Dead Redemption 2, till exempel, är så vansinnigt välgjort och snyggt att du lätt kan spendera timmar på att upptäcka världen, sätta dig ned och fiska eller kanske skjuta en älg eller två utan att storyn flyttar sig framåt en millimeter.

AER-MEMORIES OF OLD - SCREENSHOT NINTENDO SWITCH
Härligt meditativt att flyga.

Det finns en karta; men den visar inga namn, den har inga platser utmärkta, det finns ingen quest-lista och det finns ingen punkt som visar vart du ska (härnäst). Det är absolut befriande, på sätt och vis, men det blir också snabbt lite enerverande. För är det så att du glömmer bort vad du ska göra och vart du ska så måste du gå tillbaka till uppdragsgivaren (om du nu lyckas hitta den…) för att få infon igen.

AER-MEMORIES OF OLD - SCREENSHOT NINTENDO SWITCH

AER: Memories of Old har en väldigt tydlig, grafisk profil, med sina kantiga former och enkla modeller. Rörelser och känsla känns bra, framförallt när man är förvandlad till fågel. Problemet är att ibland är det för enkla modeller och det ger spelet ett lite low-end och enkelt utryck.

simple graphics NINTENDO SWITCH
Den enkla grafikens baksida…

AER: Memories of Old släpptes första gången 2017 till PC och Mac, men har nu blivit portat till konsol: Switch, Xbox One och PS4. Övergången till Switch – som vi testat här – fungerar alldeles ypperligt och det är lätt att spela det både i bärbart och i dockat läge.

Forgotten Key screenshot NINTENDO SWITCH

Sammanfattningsvis så är det här verkligen inte ett spel för alla, men det är meditativt och mysigt att flyga runt som en fågel och upptäcka nya platser. Hade grafiken varit mer utvecklad och om det hade funnits en lite tydligare riktning så hade betyget absolut blivit högre. Men det når ändå godkänt.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.