Hem Film & TVBlu-ray Recension: Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles
Silver

Recension: Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles

av Henric Brandt

Batman ställs öga mot öga med ett nytt hot mot Gotham. Den mystiska Fotklanen har något fuffens för sig och deras ledare Shredder visar sig vara en formidabel fiende. Batman får oväntad hjälp från fyra, muterade ninja-tonårdssköldpaddor och då det snart visar sig att Shredder har slagit sig ihop med en av Gothams farligaste fiender så ökar insatserna rejält.

batman vs TMNT - screenshot - Warner Bros

När man läser vad Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles handlar om så skulle man kunna tänka; ”Vad är det här för vansinne?” Att para ihop olika karaktärer från olika genres och universum är inget nytt; ta som exempel Alien och Predator, Superman och Spider-man, Punisher och Acke… Vissa av dessa exempel fungerar bättre än andra och vem skulle kunna ha trott hur perfekt kombinationen av Batman och Teenage Mutant Ninja Turles skulle vara? I Batmans värld finns meta-mäniskor som till exempel Killer croc, så en muterad sköldpadda är inget konstigt i sammanhanget. Ni som läst min recension av Captain America: Civil War vet ju hur mycket jag avskyr när hjältar slåss med varandra, men när Batman och Ninja Turtlarna möts första gången så diggade jag faktiskt att två hjältar möts och slåss; filmskaparna har verkligen löst det på ett smart sätt.

batman vs TMNT - screenshot - Warner Bros

De animerade DC Comics-filmerna är överlag bättre än sina live-action motsvarigheter (nu för tiden); det finns en lång rad filmer och serier och de är välgjorda, välskrivna och trogna karaktärerna. Likaså denna gång – jag hade älskat att ha Kevin Conroy (animerade Batman-tv-serien, plus flera Arkham-spel m.m) som Batman, men jag nöja mig med spelvärldens mesta röst Troy Baker, en annan Batman-veteran. Turtlarna har en del kända namn också, men då jag inte sett Turtles på väldigt länge har jag ingen referensram till deras röster. De fungerar väldigt bra i alla fall, tycker jag och jag känner igen mina Ninja-sköldpaddor som inte ser ut som groteska gigantiska monster (looking at you, Michael Bay!).

batman vs TMNT - screenshot - Warner Bros

Filmen är riktad till äldre barn och vuxna. Våldet är ibland riktigt grovt och det finns en sekvens involverande en arm som är riktigt brutal vilket jag blev extremt överraskad över. I nästa stund är det tillbaka till lättsam humor involverande pizza. Det är en svår balansgång som jag ibland tycker att filmskaparna inte riktigt lyckades med.

batman vs TMNT - screenshot - Warner Bros

Blu-ray utgåvan av Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles är riktigt fin och då filmen är animerad på det gamla sättet och inte i 3D så känner jag att bilden inte kan bli så mycket bättre än så här. Färgerna är fina och kontrasten är bra. Ljudet i DTS-HD är helt okey, det trycker till där det behövs och dialogen är välmixad för ditt hemmabiosystem. Det som gjorde mig extra glad var att det finns med två stycken riktigt intressanta dokumentärer som – hör och häpna – faktiskt berättar något om filmen.

Sammanfattningsvis så är Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles en riktigt kul crossover-film som gör en sugen på att se fler animerade varianter. Det finns verkligen en uppsjö av roliga möten som man skulle vilja se.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.