Hem Film & TVBlu-ray Batman fyller 80 – är du Sveriges främsta samlare?
batman fyller 80 år

Batman fyller 80 – är du Sveriges främsta samlare?

av senses.se

Batman, The Dark Knight, Läderlappen – vi känner honom under flera namn men alla har vi antigen sett tv-serier och filmer eller läst serier med honom. Skapad 1939 av serietecknaren Bob Kane och manusförfattaren Bill Finger, så tog det ändå ganska lång tid innan han nådde sin självklara superhjältestatus, länge stod han i skuggan av DCs första superhjälte och förra årets 80 års-jubilar, Superman.

batman 80 år
Foto: DC / WB

TV-serien från 60-talet med Adam West – Boom! Pow! Bang! – var mångas första kontakt med hjälten utanför serietidningens värld, där han började sin bana. Med mycket möda och stort besvär blev det till slut en långfilm: Tim Burtons klassiker från 1989, med Michael Keaton som Batman och legenden Jack Nicholson som Jokern (den fyller alltså 30 år i år och kommer ut som UHD 4K, recension finns givetvis på senses) och efter en lyckad uppföljare och två rätt miserabla filmer, så reste sig The Dark Knight definitivt under Christopher Nolans stadiga hand och Dark Knight-trilogi. Nu tar Matt Reeves över regin och kappan har gått från Ben Affleck till Robert Pattinson. Snart kommer den animerade Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles på Blu-ray (som vi tävlar ut i augusti) och en samlingsversion av de hyllade och omtyckta Batman Arkham-spelen på konsol. Senare i år kommer LEGO DC Batman – Family Matters och ytterligare en animerad film, Batman Hush.

Foto: DC / WB

Tävling

Warner Bros vill hitta Sveriges mest engagerande Batman-samlare – är det du? Skicka i så fall en bild på samlingen till event@agency.se så kan du vinna resa och logi för två till Comic Con i Stockholm 13-15 september samt en signerad Batman-tidning. Tävlingen är öppen till 11 augusti.

OBS! Denna tävling anordnas och administreras inte av oss på senses, så alla frågor, funderingar och deltagande, vänligen vänd er till email-adressen ovan.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.