Hem SpelMac Recension: Yaga
Silver

Recension: Yaga

av Henric Brandt

I spelet Yaga så får vi möta den häxan Baba Yaga och första gången jag hörde talas om henne var faktiskt i Ant-man and the Wasp då en av karaktärerna utbrister det när han ser Ghost för första gången. Sen dök Baba Yaga upp i remaken av Hell Boy. Baba Yaga är Östeuropas mest kända, mytologiska figur. Hon är egentligen inte rakt igenom ond, även om hon äter upp en och annan unge. Hon går att resonera med om du är höviskt och respektfull!

Yaga - Pressbild: Breadcrumbs Interactive - Copyright 2021 - Ivan fights.
Pressbild: Breadcrumbs Interactive

Yaga släpptes första gången redan hösten 2019, men i mars 2021 fick det en stor uppdatering i form av denna version 1.1, med lite nya storylines (här kan du läsa om allt som är nytt). Vår avatar heter Ivan, han är byns enarmade smed. Vi styr honom genom äventyret och under resans gång samlar vi på oss olika mineraler och andra byggstenar så att Ivan kan smida ihop något nytt som han kan behöva under sina äventyr. Han kan även laga saker åt olika personer han möter eller sälja det han skapar. Yaga är ett rollspel och som alltid så har du möjligheten att uppgradera din avatar peu en peu och det är verkligen nödvändigt, för det är blir en del kluriga uppdrag till slut. Ett annat tips är också att uppdatera din slägga, så att du gör maximalt med skada.

Yaga - Pressbild: Breadcrumbs Interactive - Copyright 2021 - Ivan forge.
Pressbild: Breadcrumbs Interactive

Miljöerna är handmålade och har stora influenser från Ryssland och konst från länder i Östeuropa. Historien formas av våra val och det finns flera olika slut. Det som är riktigt skojigt med Yaga är humorn. Den är ganska vass på sina ställen och det kastas en hel del kängor åt både höger och vänster. Vyn är isometriskt och påminner lite om Diablo III, du samlar krafter och uppdrag i byarna och när du är ute på landsbygden så har du fullt upp med att slåss. Så spelmekaniken känns igen. Det kan bli riktigt svårt på sina ställen och det är inte alltid helt logiskt vart du hamnar när du dör. Jag var involverad i att slåss med några tjuvar, när jag dog så hamnade jag tillbaka i byn och måste därmed gå ut igen för att spöa dem – eller så kan jag helt enkelt gå till uppdragsgivaren och ljuga. Som sagt, dina val påverkar storyn och vill du vara oärlig så finns det alla möjligheter att vara det!

Yaga - Pressbild: Breadcrumbs Interactive - Copyright 2021 - Ivan meets big guy.
Pressbild: Breadcrumbs Interactive

Förutom att Yaga kan bli irriterande svårt på sina ställen så kände jag att kontrollerna inte var så tighta som jag hade velat. Det finns en viss ”tröghet”, som till slut blev frustrerande. Men oavsett brister så är Yaga ett vackert, roligt och ganska stort spel för en liten penning – och det har blivit ännu mer mångsidigt i och med denna stora uppdatering. Så en rekommendation är ändå väl på sin plats att du kollar in det nu, om du inte redan gjort det.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.