Hem Livsstil Test: Nya snussorter från LD – original vit/portion stark
LD snus original

Test: Nya snussorter från LD – original vit/portion stark

av senses.se
LD portion stark snus vit och original test på senses.se
Foto: senses.se

senses snusförnuftiga testpanel har återigen samlats för att låta paletterna bedöma LDs nya snussorter: Original Vit Stark och Original Portion Stark.

Nedan följer genomgång och kopior på testprotokollen, med totalpoäng (som vi tolkat om från hundragradig skala till tiogradig). Put a prilla in it!

  • Madelein:

Dosorna är snygga och stilrena. Färgmässigt gillar jag bäst vit stark utifrån att den ser lite “fräschare” ut än den svarta med portion stark. Jag tycker om designen och gillar att den är lite “kantig i sin rundhet”. Diggar känslan av att hålla i dessa dosor – de känns sköna i handen, lite robusta och “rejäla” i sin utformning. Lätta att hitta i handväskan. ;)

Doften gällande vit stark härrör jag lite till “parfymdoft”, men mycket mildare i jämförelse med Göteborgs Rapé som har en mycket frän doft. Portion stark har däremot en mer neutral snusdoft som är trevlig.

Prillorna är separerade i dosorna och har inte klumpat ihop sig, vilket är bra. Jag tycker att vit stark hade lite väl torra prillor för min smak. Känslan när jag plockar ut en prilla ur dosan blir en “fnösketorr” känsla mellan tummen och pekfingret. Portion stark däremot är ganska torr för att vara en brun prilla, men det tycker jag är positivt då jag annars får “krama ur” bruna prillor från andra fabrikat i ett papper. Men det slipper jag med dessa!

Både sorterna har en smak som är ganska mild och försvinner snabbt.

Jag hade förväntat mig lite större “kick” av båda sorterna med tanke på att det är just starka varianter. Nikotinleveransen är snabb och omedelbar, men avtar också väldigt snart. Portion stark håller nikotinkänslan lite längre.

Portionspåsen i båda dessa sorter är i perfekt storlek och de känns mycket bra under läppen. De rinner inte, vilket är positivt.

Priset för dessa sorter är egentligen rimligt, men utifrån att jag önskar ännu starkare snus så blir min personliga bedömning att den inte riktigt levererar det jag önskar i nikotinhalt och med det sagt blir den i längden dyr, med tanke på att jag kommer att snusa upp hela dosan på nolltid ;)

LD original portion stark prillor
Foto: senses.se
  • Testperson Robert:

Jag anser att båda dessa dosor har en industristandard som är väl utprovad. Dosans utseende ser bra ut och liknar i princip alla andra fabrikat av snusdosor, ingen större skillnad. Däremot vill jag ge ett plus i kanten för “topplocket” som är lätt att öppna och slänga begagnade prillor i samt gott om plats. *tumme upp*.

Båda sorterna har enligt mig en tydlig tobaksdoft som är något frän. Jag tycker att dofterna är väldigt lika på dessa sorter.

Känslan av fuktigheten i handen av prillorna på båda sorterna känns helt okej och de är varken torra eller blöta. Jag tycker att de känns bra.

Jag tycker att smakerna på båda sorterna stämmer väl överens med deras respektive doft. Inledningsvis är båda smakerna svaga men de ökar över tid.

Jag får ingen kick av någon av dessa sorter då jag vanligtvis snusar en betydligt starkare sort. Styrkan är annars jämn och balanserad på båda sorterna.

Prillorna på båda sorterna sitter bra, men tenderar att rinna samtidigt är storleken helt okej. Här skulle jag vilja påstå att vit portion rinner mer än portion stark – vilket för mig var lite förvånande. Kanske kan detta bero på att vit portion retar slemhinnan mer?

Dessa sorter är hyggligt prisvärda och jag har räknat ut att kostnaden endast blir 8 öre per milligram nikotin.

LD snus portion vit original test på senses.se
Foto: senses.se

Totalpoäng och protokoll

LD Original Portion starki genomsnitt 45 / 70 poäng av senses båda testare. Cirka 6,4 av 10 på vår tiogradiga skala.

LD Original Vit starkgenomsnitt 42,5 / 70 poäng av senses båda testare. Cirka 6,1 av 10 på vår tiogradiga skala.


Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.