Hem SpelPC Recension: Tell Me Why
Silver

Recension: Tell Me Why

av Henric Brandt

DONTNOD Entertainment är med Tell Me Why tillbaka efter succén med Life is Strange. Denna gång har de vridit upp allting ytterligare. Relationer, känslor och händelser känns väldigt realistiska och dina val påverkar vilken riktning historien kommer att ta.

Tell Me Why - DONTNOD Entertainment - pressbild - copyright 2020

Tvillingarna Tyler och Alyson träffas igen, för första gången på tio år. De är tillbaka i sitt barndomshem, som de ska försöka sälja. Väl hemma så börjar de minnas händelserna som förändrade deras liv för ett decennium sedan.

Jag diggade verkligen Tell Me Why. Det är ett otroligt välgjort och snyggt spel. Röstskådespelare, animationer, miljöer, musik och ljudeffekter håller absoluta toppklass och det är en fröjd att uppleva Tell Me WhyXbox One X i 4K, om du har den möjligheten. Tell Me Why är, likt alla Xbox Game Studios-spel, Xbox One– och PC-exklusivt och det syns i detaljrikedomen och bilduppdateringen att det vet hur den ska dra nytta av Xbox (One X) väl tilltagna resurser.

Tell Me Why - DONTNOD Entertainment - pressbild - copyright 2020

Dina val styr historien och det sker sömlöst genom spelet. Om du inte känner för att prata så behöver du inte prata. Tell Me Why är styrt för att du ska gå en viss väg, men det känns ändå lite mer öppet än till exempel Detroit: Become Human där du verkligen inte kan göra något annat val än att öppna den specifika dörren just där och då.

Det är även en hel del väldigt vuxna ämnen som tas upp i spelet, vilket gör att det verkligen känns som ett steg upp från andra alternativ i genren. Tvillingarna kan höra och känna varandras tankar och se tillbaka i tiden. Så det är på ett mycket visuellt och coolt sätt som historien rullas upp.

Tell Me Why - DONTNOD Entertainment - screenshot Xbox One X 4K - copyright 2020

Nu har jag inget annat än lovordat Tell Me Why – så ni kanske undrar varför det inte är ett måste? Jo, anledningen till det är tyvärr att hur bra man än har producerat spelet i allt som nämns ovan har man glömt en, viktig detalj: spelmekaniken. Kontrollerna känns inte så exakta som jag skulle önska. Det är många gånger som man får gå runt som ett fån bara för att till slut hamna på rätt ställe för att ens kunna interagera med något. Ibland blir det lite lätt frustrerande, tyvärr.

Så sammanfattningsvis så är Tell Me Why, med sina tre intressanta kapitel ett riktigt grymt spel som levererar en mycket spännande historia. Det ämnar sig också för omspel, för att se hur dina val påverkar historien vid en andra genomspelning. Så en varm rekommendation blir det till Tell Me Why (som just nu ingår i Game Pass, så passa på!).


Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.