Hem Film & TV Recension: Shaun the Sheep (Seasons 2-5) (DVD)
shaun the sheep box dvd säsong 2-5

Recension: Shaun the Sheep (Seasons 2-5) (DVD)

av Henric Brandt

Fåret Shaun fick vi stifta bekantskap med för första gången i den genialiska kortfilmen A Close Shave från 1995. Shaun var inte huvudperson i den filmen, utan det var istället ikonerna Wallace och Gromit. 2007 fick Shaun sin alldeles egna tv-serie där vi får följa hans äventyr hemma på gården Mossy Bottom.

2015 hade första Fåret Shaun-filmen premiär och jag recenserade uppföljaren, Fåret Shaun – Farmageddon, förra året och fullkomligt älskade den. Så när fyra, härliga säsonger av serien dök upp i recensionshögen så kastade jag mig över den.

Shaun the Sheep dvd box säsong 2-5 recension senses
Foto: SF

Tyvärr så blev min lycka ytterst kortvarig, då det visar sig att det här kan vara en av de dummaste DVD-utgåvor jag någonsin sett (och DVD? 2020?). Bild och ljud är det i och för sig inget fel på. Det är bra bild med hög bitrate och ljudet är så bra som tekniken tillåter. Felet är att du kan inte välja vilket avsnitt du vill se. Du sätter igång skivan, den startar och så kan du välja ljudspår. Därefter spelar skivan upp alla filmerna på skivan i rad. Det här är verkligen en DVD-utgåva för lata föräldrar som sätter sitt barn framför TV:n och därmed inte behöver göra något mer någon timme.

Det hade varit en sak om det var ett tillval att spela hela skivan, men så är alltså inte fallet. Det är en enda lång film med alla klipp efter varandra. Sen finns inte engelskt ljud som tillval. Nu är det förvisso ingen dialog, men introt är på svenska och jag vill höra det på originalspråk.

Sammanfattningsvis så är detta ändå en prisvärd samling av fyra hela säsonger Fåret Shaun (Shaun the Sheep). Men det är en slapp och mycket förvirrad DVD-utgåva som saknar grundläggande funktioner och därför kan jag tyvärr inte rekommendera den – även fast jag verkligen diggar innehållet.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.