Hem Film & TVBlu-ray senses börjar med UHD 4K-tävlingar!
Shazam uhd 4k hdr senses

senses börjar med UHD 4K-tävlingar!

av senses.se

UHD, eller Ultra HD 4K, är marknadens just nu bästa format för att avnjuta film hemma; ett format som snabbt vinner mark i takt med att framförallt alla nya tv-apparater börjar säljas med stöd för UHD 4K och HDR. Den upp till fyra gånger högre upplösningen i sig är imponerande för detaljrikedomen, men lika stor skillnad för bildupplevelsen får du genom HDR (High Dynamic Range) som är en färgpalett som är mycket mer mångsidig och verklighetstrogen, än den gamla standarden SDR, som dominerade HD-eran. HDR på en bra bildkälla gör dessutom under för kontrasten i bilden, där ljusa partier verkligen lyser och mörka partier kan gå ned till äkta, kolsvart. UHD 4K kommer också ofta med de förbättrade, objektbaserade ljudspåren Dolby Atmos och DTS:X, som förutom högupplöst ljud även ger oss kanaler med ljud som placerar sig ovan, under och runtomkring tittaren.

alita uhd
Alita utlovar ögon- och örongodis på UHD i 4K. Tävling i augusti 2019.

Likt vi gjorde på dvdforum-tiden (i slutet på förra millenniet), har vi på senses drivit på UHD 4K-övergången i Sverige (och delar av Norden) sen 2016, då vi började med recensioner på Ultra HD och nu har Nordens största arkiv av UHD 4K-recensioner. Därför är det superkul att kunna meddela att vi från om med augusti 2019 kommer att köra även våra populära tävlingar med UHD 4K-utgåvor, på de filmer som släpps i formatet, från 20th Century Fox, Warner Bros och Paramount. Först ut blir Shazam!, Jurtjyrkogården (2019) och Alita: Battle Angel. Och många fler kommer, i takt med att fler filmbolag ansluter sig till formatet.

För att kunna njuta UHD 4K-utgåvor maximalt behöver du:
* En schysst UHD 4K-tv
* En UHD 4K-spelare
* och gärna ett ordentligt ljudsystem.

Men om du ännu inte har detta – eller ännu inte hunnit bygga ut alla steg, så frukta inte. Alla UHD 4K-utgåvor innehåller också standard Blu-ray-utgåvan i paketet, så du kan avnjuta filmen i Full HD på din PS3/PS4, Blu-ray-spelare och befintliga HD-tv, för att vi framtiden kunna avnjuta filmen en gång till med bättre bild och ljud.

Win-win, movie lovers!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.