Hem SpelGambling Populärast på Netflix
netflix

Populärast på Netflix

av senses.se

Stranger things. Det finns en anledning till varför alla pratar om den här briljant läskiga skräckserien om fyra vanliga barn på 80-talet och en telekinetisk superflicka. Den är fylld med spänning, hjärta, och möjligen ett interdimensionellt monster som går genom väggar. Säsong två var den mest hypade lanseringen på Netflix någonsin, och det kommer mer i framtiden.

Peaky Blinders. Denna serie har hyllats över hela världen; storheter som Tom Cruise och David Bowie har berömt serien. Det är en historia som utspelar sig i Birmingham på 1920-talet och innehåller något för alla. Handlingen fokuseras kring ett gäng som syr in rakblad i sina kepsar och är baserad på ett riktigt gäng som härjade i området efter första världskrigets slut. Säsong fyra kommer snart på Netflix, och alla fans väntar med spänning.

Orange is the new black. En populär serie där vi får följa den naiva medelklasstjejen Piper, som hamnar i fängelse. Hon träffar där en briljant ensemble bestående av starka, roliga och väldigt olika kvinnor. Det är spänning, drama och kärlek, och de hittills fem säsongerna av serien visar att kvinnor bakom galler inte är så stereotypa som en del tror. Piper lär sig snart hur hela livet kan förändras när man sitter inne, och att det inte är så lätt att smyga förbi obemärkt som man kanske hade önskat.

Making a murderer är en av de mest omtalade serierna på Netflix. Det är en dokumentär i tio delar som handlar om Steven Avery, en man från Wisconsin som avtjänade 18 år i fängelse efter att ha varit felaktigt anklagad för försök till mord och sexuella övergrepp. Efter att han blivit utsläppt  dömdes han för ett annat mord. Den här extraordinära dokumentärserien har filmats i över ett decennium, gripit publiken och blivit fokus för mycket debatt.

Mindhunter är en spännande thrillerserie av David Fincher, och den är typisk för hans stil. Serien kartlägger framstegen i FBIs tidiga steg i kriminell profilering, och dramatiserade versioner av riktiga intervjuer utförda med seriemördare och våldtäktsmän. Det är också en fascinerande studie av hur FBI utvecklats från en väldigt konservativ och traditionell brottsbekämpande myndighet, till världsledande inom kriminell psykologi. Om du gillar något av Finchers tidigare alster (Fight Club, Seven etc), så passar Mindhunter säkert dig som DNA-prov på en misstänkt.

The Crown. Detta är den dyraste ”tv”-produktionen som Netflix någonsin gjort. Serien kartlägger överdåd och kungligt drama genom drottning Elizabeth II:s liv, från det att hon var en liten prinsessa och senare till att hon blev monark tillsammans med sin man, prins Philip. Varje säsong skildrar en ny tidsperiod.

Breaking Bad i topp

Mest populär på streamingjätten är dock Breaking Bad, en serie som förvisso inte är skapad av Netflix (utan AMC) men ändå alltid i topp på listor med de mest sedda serierna. Den har vunnit otaliga priser och är en berättelse om en vanlig, anständig man, Walter White, som för ett ädelt ändamål gör något ytterst olagligt. Det i sin tur för med sig motgångar för alla inblandade. Den tragiska hjälte börjar sin resa som gymnasieskolelärare, levandes ett lugnt förortsliv med sin underbara fru och barn. Det är uppenbarligen inte det liv han skulle ha valt, men han lider sig igenom dag för dag, tills han får veta att han har obotlig lungcancer. Walt ger sig i lag med Jesse, en tidigare student och nuvarande småkriminell, och de två börjar tillverka metamfetamin med målet att finansiera Walts experimentella cancerbehandling och säkra pengar till sin familj.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.