Hem SpelPlaystation 5 / PS5 Rykte: Playstation 5 Pro kommer hösten 2024
ps5 pro rykten

Rykte: Playstation 5 Pro kommer hösten 2024

av senses.se

Lagom till att Nintendo bekräftas att ha skickat ut development kits med hårdvara till spelutvecklare av sin nästa konsol (”Switch 2”) så bubblar rykten upp om Sonys mitt-generationsuppföljare till Playstation 5. Enligt läckan med gott track record, Tom Henderson – som tipsade om DualSense Edge och Project Q (Sonys lösning för bärbart spelande via streaming) – så ska spelutvecklare få den nya hårdvaran i november 2023 för att kunna börja utveckla nya spel som drar nytta av kraften i den. Kodnamnet är ”Trinity” och det går i linje med Sonys tidigare, Matrix-inspirerade kodnamn som ”Neo” (Playstation 4 Pro) och ”Morpheus” (Playstation VR).

Inget är bekräftat ännu med nya hårdvaran ska ha ännu högre och mer stabil frame rate i 4K, äkta 8K-spel (äntligen) och bättre strålspårning (ray tracing). Konsolen ska ha 30 WGP (work-group processorer) och 18000 mts minne, mot nuvarande 18 WGP, vilket skulle innebära nästan en fördubbling av grafik-kapaciteten.

Precis som Microsoft jobbar på en uppfräschad Xbox Series X utan skivläsare (som förmodas bli billigare) verkar Sony också från och med september i år satsa på billigare PS5:or utan skivläsare (som ju redan finns som Digital Edition), men med möjlighet att köpa till en skivläsare separat. Det har redan dykt upp obekräftade bilder på en PS5 Slim, som skulle gå i linje med företagets tidigare strategier. Vi tycker detta är en bra lösning, så länge som fysiska skivor finns kvar och man kan ha dem i en samling (inte bara en digital kod i ett keep case, som börjar bli så populärt).

Mer rykten kommer när vi får in dom!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.