Hem Film & TVBio Recension: People Like Us – Alex Kurtzmans regidebut är ambivalent

Recension: People Like Us – Alex Kurtzmans regidebut är ambivalent

av senses.se

Blev lite nyfiken när jag fick hör att Alex Kurtzman, ena halvan av action-författarduon Kurtzman/Orci (Star Trek, Mission Impossible III, Transformers) hade en film på gång med just Star Trek-stjärnan Chris Pine. Döm om min förvåning när jag upptäckte att filmen – som även har med kollegan Roberto Orci som manusförfattare och producent – är ett relationsdrama.

Foto: ur People Like Us

Sam (Chris Pine) är affärsmannen som bänder en lag för mycket och finner sig snart både i skuld 80 000 dollar och med en potentiell rättslig prövning mot sig. I samma veva dör hans pappa i Los Angeles. Pappan, som Sam inte haft kontakt med sen tonåren, var skivbolagsmogul och välbärgad, men lämnar bara efter sig en necessär med instruktioner till Sam att han ska ge innehållet till en Josh. Väskan visar sig innehålla 150 000 dollar kontant och Josh visar sig vara Sams okända systerson – som på köpet också ger honom vetskapen att han har en halvsyster (Elizabeth Banks). Där börjar utmaningen för Sam att balansera sitt samvete (han behöver ju pengarna själv), möta sin halvsyster och presentera sig och undvika att såra sin sörjande mor (Michelle Pfeiffer) med nyheten.

Det är lite melodram och tv-drama över People Like Us. Kurtzman är dock sina actiongener trogen och bjuder på tidvis högt tempo, nästan lite överarbetad klippning för att ge oss intrycket av en actionfilm i dramakläder. Första timmen är lite klibbig och känns rätt så konstruerad, men efter backens krön – när katten hoppat ur säcken som man säger på amerikanska, så investerar man mer i relationerna och tror på karaktärerna och bryr sig. Skådespeleriet är överlag mycket bra, Pine, Banks och Pfeiffer gör sina roller trovärdigt och med äran.

People Like Us är i slutändan ett habilt drama med lite extra krydda i form av ”action-klippningen”, men det är inte riktigt min kopp té. Fast det kan ju mycket väl vara din. (3/5)

Trailern nedan (varning: innehåller spoilers, så är du väldigt sugen på filmen gör du bättre i att skippa den :))

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.