Hem DryckVin Test: Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren
pazzione riesling by pernilla wahlgren test senses

Test: Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren

av senses.se

Trenden med kändisar som lanserar egna viner verkar onekligen här för att stanna och dagens betraktelse är ett Riesling från Tyskland, med namnet Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren. Detta är ett torrt, vitt vin som tagits fram av artisten, i samarbete med The Wine Team. Sockerhalten är låg, endast 0,6g/100ml vilket vi gillar och vinet utlovar smak som är ”frisk och torr med inslag av gröna äpplen, persika och ananas” samt lagom med sötma, vilket är utmärkande för riesling-druvan som odlats i Rhendalen i över hundra år. senses-panelen har testat och delar ut betyg.

Först ut: detta vin måste serveras kylt. Väl kylt. Första provomgången var temperaturen på bag-in-box-lådan något för hög och smakprofilen blev därmed helt förvirrad. Vinet kändes tunt och alltför lätt, nästan lite karaktärslöst, vilket inte bara berodde på den något lägre alkoholhalten (11,5%).

När vi fick ned temperaturen med längre kylning – en isbit rekommenderas då det även eliminerar lite av beskan man kan känna bak i munnen – så framträder vinets sanna jag. Panelen upplevde det som fräscht och lättdrucket överlag, det var också något mer populärt hos de kvinnliga testarna än de manliga. Här återfinns både fruktighet och syra, men kanske inte så mycket av den naturliga sötma som man förväntar sig i toner av frukter och exotiska smaker som ananas. Vinet är en bra kompanjon till exempelvis en toast Skagen, där det fräschar upp mot tunga fetter och smaker såsom majonnäs. Medan en mjuk fisk med smörsky skulle vinets profil snarare bli något av en konkurrent till. Det passar också till mat där man tagit ut kryddningen, exempelvis som partner till någon het, asiatisk rätt.

Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren är inget under av sofistikering, men likt sin upphovsman så är det trevligt att hänga till och omkring en skön sommarkväll.

The Wine Team skickade varuprov för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra texter.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.