Hem SpelPC Recension: Metal – Hellsinger
Silver

Recension: Metal – Hellsinger

av Henric Brandt

I Metal: Hellsinger får vi stifta bekantskap med en förlorad själ, som slår sig igenom efterlivets mörkaste och farligaste grottor. Till vår hjälp har vi olika vapen, såsom svärd, hagelgevär och en hel del magiska supervapen. Fast vårt kraftfullaste vapen är rytmen! När du skjuter eller slår i takt så blir dina träffar starkare och ju längre då håller ditt streak desto fler fördelar får du. Det här är verkligen ett FPS med en twist. Oefterhärmliga röstlegenden Troy Baker (The Last of Us) leder oss genom spelet.

Foto: ©2022 - Funcom - Metall: Hellsinger - Give them hell.
Foto: ©2022 – Funcom

Metal: Hellsinger är utvecklat av den svenska spelstudion The Outsiders och kombinationen av musik, FPS och hämnd är en match made in hell (men på ett bra sätt!). När du skjuter, slår eller laddar om i takt så blir du belönad med att dina vapen tar mer skada och du själv blir starkare. En annan fördel är också att för varje gång du går upp en nivå så plussas det på i musiken. I början så ligger endast en basgång utan något mer. Sen när du lyckas hålla takten så läggs trummorna till och när du når upp till högsta nivån kickar sången in! Ja, inte helt olikt Guitar Hero och liknande musik- och rytmspel.

Foto: ©2022 - Funcom - Metall: Hellsinger - Give them hell.
Foto: ©2022 – Funcom

Musikstilen är heavy metal och det är normalt sätt ingen musik jag varken gillar eller lyssnar på men i Metal: Hellsinger njuter jag verkligen när jag mosar horder av varelser i takt med musiken. Troy Baker episka röst gudar oss genom spelet och även om handlingen är ganska simpel, så ger hans deltagande det hela en extra tyngd.

Foto: ©2022 - Funcom - Metall: Hellsinger - Give them hell.
Foto: ©2022 – Funcom

Det enda som jag tycker är lite synd med Metall: Hellsinger är att spelet är ganska svårt redan från början. Det är extremt mycket som händer samtidigt och det är utmanande banor även för ett vanligt FPS utan knorren att du ska vara i takt med musiken. Det finns verkligen ingen mjukstart.

Foto: ©2022 - Funcom - Metall: Hellsinger - Give them hell.
Foto: ©2022 – Funcom

Sammanfattningsvis så är Metal: Hellsinger roligt och underhållande även om det är onödigt svårt till en början så det är helt klart värt en varm rekommendation!

Funcom skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.