Hem LjudHörlurar Test: Logitech Lightspeed G733
Silver

Test: Logitech Lightspeed G733

av Henric Brandt

När jag fick hem gaming-hörlurarna G733 Lightspeed Wireless från Logitech så reagerade jag direkt på hur galet fula de var. Eller snarare hur galet ful färgsättningen man valt är. Den ljuslila färgen med de mörkblå/lila hörlurselementen blir verkligen ingen snygg kombination. Till min glädje så finns hörlurarna att tillgå i andra färger också och de som jag fick som testexemplar var verkligen de absolut fulaste – i min mening ska jag tillägga (och fem andra personer jag frågat…).

Foto: Senses.se - G733 Logitech - Närbild mikrofon.
Foto: senses.se

När jag plockar lurarna ur kartongen så känner jag direkt hur lätta och smidiga G733 från Logitech är jämfört med många andra hörlurar jag har testat. Jag lägger dem på laddning och väntar spänt på att få testa dem.

Medan de laddar så plockar jag fram mikrofonen, som är borttagbar. Den är gummerad och går att rikta så att den sitter på lagom avstånd från munnen. G733 fungerar trådlöst endast med dongel, som i det här fallet har samma bedrövliga färg som lurarna. Den känns dock gedigen, robust och den är inte så liten så att den lätt kan försvinna heller. Jag börjar testet med att koppla in dongeln i min Macbook Pro och datorn hittar lurarna direkt.

Jag kör min standard test-låt ”The Other Side” från the Greatest Showman och imponeras direkt av två saker. Ett; hur klart och fint ljudet är och två; hur djup och behaglig basen är. Det blir verkligen en fin ljudupplevelse ur dessa galet lätta hörlurar; jag känner knappt att jag har dem på mig. RGB-ljuset i lurarna pulserar och känns riktigt coolt och snyggt och ger en extra krydda till det hela. Du kan smidigt ändra volymen via vredet på vänster hörlur.

Foto: Senses.se - G733 Logitech - Hörlurarna på plats
Bandet i lurarna är vändbart. Foto: senses.se

Jag kopplar in micken och via en smidig knapp bak på vänster lur kan du välja om micken ska vara av eller på. Knappen är räfflad, så den är lätt att hitta. En liten ljudsignal i lurarna indikerar om micken slås av eller på också.

Nästa steg är att testa att ha dem i spelsammanhang så jag kopplar in dem i redaktionens Playstation 4 Pro och kör lite Outriders. Mina kompanjoner hör mig tydligt och bra, men det är inget vidare omfång i mikrofonen. Så jag rekommenderar att använda en annan mick om man ska streama på till exempel Twitch. Det är tight och bra överlappning mellan ljudet och det som sker i bild och jag uppfattade inget lagg, vilket är en av fördelarna med trådlösa hörlurar som kör på egen Wifi-dongeln.

Foto: Senses.se - G733 Logitech - Närbild knapparna.
Smidig placering av knapparna. Foto: senses.se

Det enda negativa jag kunde uppleva ibland var att diskanten är aningen hög och det finns inget sätt att göra något åt, vi exempelvis en EQ. Det är inte så att det är någon katastrof, men det stör helhetsintrycket lite grann.

Sammanfattningsvis så är G733 från Logitech både superlätta och galet bekväma gaming-hörlurar med ett riktigt nice ljud. Det är synd att jag inte har möjlighet att visa den svarta och den vita versionen av lurarna, för dessa – i kombination med RGB-ljusshowen – är riktigt snygga!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.